Noutăți în programele Rabla Clasic și Rabla Plus: dosarele se pun doar prin internet, iar termenele limită au fost prelungite

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 09.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toate documentele necesare pentru accesarea programelor Rabla Clasic și Rabla Plus se vor depune prin internet începând de joi, iar termenele limită au fost prelungite.

La lansarea programelor Rabla Clasic și Rabla Plus de la sfârșitul lunii martie, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că intenționează să realizeze o metodă prin care toate documentele necesare să poată fi transmisă prin internet, ca măsură de protecție în contextul pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

La aproximativ trei săptămâni distanță, Ministerul Mediului a anunțat că sistemul informatic este acum pregătit, astfel că toate dosarele vor fi depuse doar prin internet.

"Depunerea dosarelor în cadrul programelor Rabla şi Rabla Plus se va face integral online, fiind acceptate în format electronic toate documentele necesare", menționează Ministerul Mediului într-un comunicat de presă.

Astfel, în locul prezentării certificatului de distrugere și radiere a mașinilor vechi, clienții trebuie să anunțe dealer-ul prin internet despre data și locul unde mașina a fost casată. În plus, în locul certificatelor de atestare fiscală cu privire la plata impozitelor, clienții trebuie să facă o declarație pe proprie răspundere că nu au datorii la stat.

În același timp, termenele de depunere a dosarelor au fost prelungite.

De exemplu, valabilitatea notei de înscriere a fost prelungită de la 120 zile la 180 zile pentru programul Rabla Clasic și de la 180 zile la 220 zile pentru programul Rabla Plus.

De asemenea, termenul pentru casarea unei mașini vechi a fost prelungit cu 60 de zile de la data emiterii notei de înscriere.

Spre deosebire de alți ani, AFM nu a anunțat încă numărul tichetelor epuizate în cadrul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus.

Via News.ro

Comentarii (2)

 • In spiritul clasic romanesc,la depunerea on line imi trebuie si dosar cu sina?
  6 2
 • Medvedev presedinte
  Gresit.
  Dosarul cu sina e in spirit clasic rusesc pentru ca la astia trebuie minim 2 hartii la dosar, un denunt si o adeziune cel putin.
  Si in plus ei nu folosesc informatizarea, asta fiind o inventie americana, si ca orice inventie americana susceptibil a fi controlata si manipulata de Washingon si de sforarii lor perciunati.
  0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru