Noutăți pentru Mazda 3 în Japonia: vopsea nouă și ecran central mai mare

de Tiberiu Safta
Joi, 06.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a pregătit o serie de actualizări pentru modelul său compact. Printre acestea se numără o culoare metalizată nouă, precum și un ecran central mai mare pentru sistemul multimedia. Noutățile sunt disponibile, deocamdată, doar pentru piața din Japonia.

Constructorul nipon anunță actualizări importante pentru compacta Mazda 3. Așa cum ne-a obișnuit Mazda în ultimii ani, noutățile nu constă în restilizări ale caroseriei, ci mai degrabă constă în câteva dotări noi. Deocamdată, toate noutățile aduse lui Mazda 3 sunt disponibile doar în Japonia.

Cea mai mare noutate este o nuanță de alb nouă, metalizată și botezată Ceramic Metallic. Alături de asta, Mazda 3 aduce și un ecran central nou pentru sistemul multimedia. Noul ecran măsoară 10.25 inch și înlocuiește vechea unitate de 8.8 inch. Pe lângă o suprafață mai mare, ecranul integrează și porturi USB-C iluminate. Mai mult, Mazda 3 vine acum și cu o tavă de încărcare wireless pentru smartphone din fabrică.

Inclusiv sistemele de siguranță primesc o actualizare. Noul model primește acum o funcție care poate detecta momentele de neatenție ale șoferului și care intervine sub forma unei alarme sau printr-un mesaj afișat în bord. De asemenea, Mazda 3 primește acum și un sistem care poate detecta obstacolele din față, inclusiv pietonii.

La final, modelul compact împrumută și câteva tehnologii de la SUV-ul CX-60.

De exemplu, motorul poate fi acum pornit prin aplicația MyMazda. Această funcție este disponibilă doar pentru versiunile echipate cu cutie automată. În cazul în care mașina este împrumutată altcuiva, aplicația va putea afișa notificări și alerte despre depășirea vitezei prestabilite, depășirea timpului sau ieșirea dintr-o arie de condus prestabilită.

Mazda 3 mai împrumută de la CX-60 și aplicația Mazda My Car Care, un sistem de localizare a mașinii în caz de furt.

Așa cum spuneam, actualizările aduse lui Mazda 3 sunt disponibile, pentru moment, doar în Japonia. Cel mai probabil, asemenea noutăți vor ajunge și în Europa.

via Mazda

Comentarii (5)

  • osmihai
    prin "suprafata tactila mai mare" sa intelegem ca o sa fie cu touchscreen? ...pana acum nu era.
    6 0
  • Am condus Mazda 3, o masina excelenta… poziția ecranului fata de sofer (distanță mai mare) nu favorizează utilizarea touch-ului. Prefer controler-ul in aproape toate situațiile, din cauza amprentelor inevitabile care ma obsedează… la Volvo nu am controler si este dureros :))
    4 2
  • Mazda e pe ducă.... nu s-a aliat la niciun grup şi ce oferă ca noutate... este o.... vopsea.

    Mda
    2 12
  • Imi place ca presa din afara lauda Mazda: ca e o companie independenta unde ingineria inca e relevanta, ca e singura marca japoneza care mai inoveaza, ca e noua 'Honda', etc. Dar expertul roman tot stie mai bine.
    8 3
  • Mazda nu are nevoie sa se alieze cu nimeni inca, ei nu isi doresc statutul de parte a unui conglomerat. Au mai fost in diverse aliante si nu a fost exceptional, fiind donatori de motoare si sasiuri.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru