Noutăți pentru Mazda 6: Apple CarPlay în standard și două ediții speciale noi

de Tiberiu Safta
Joi, 02.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda 6, modelul de clasă medie al japonezilor, a primit o serie de îmbunătățiri pentru acest an. Printre noutăți putem aminti de o paletă de culori îmbogățită, echipament mai bun în dotarea standard și chiar două ediții speciale, dintre care una este aniversară.

Constructorul japonez a pregătit o actualizare pentru modelul său de clasă medie, Mazda 6. Actuala generație datează încă din 2012, iar aceasta a primit alte două îmbunătățiri anterioare pe parcursul producției sale.

DOUĂ EDIȚII SPECIALE: HOMURA ȘI 20TH ANNIVERSARY

Cea mai importantă noutate adusă de Mazda este reprezentată de două ediții speciale. Prima se numește Homura, o ediție care se poate distinge prin accentele negre cromate la exterior, prezente în zona grilei, ramelor geamurilor, capacele oglinzilor și la barele de pe acoperiș în cazul variantei Wagon. Tot aici avem și jante speciale de 19 inch vopsite în negru metalizat.

În habitaclul ediției speciale Homura avem scaune îmbrăcate în piele specială vișinie, ce prezintă cusături gri. Bordul și fețele ușilor conțin elemente de decor negre, alături de cusături roșii în combinație cu accente suplimentare negre.

A doua ediție specială, 20th Anniversary, este o ediție aniversară pentru a marca 20 de ani de când a fost lansat pentru prima dată Mazda 6. Specific pentru această ediție este o nuanță de roșu exclusivă Artisan Red, alături de o nuanță suplimentară de alb Rhodium White.

Ediția poate fi ușor identificată cu ajutorul unor embleme cu inscripția 20th Anniversary în zona aripilor, iar exteriorul este completat de jante speciale de 19 inch.

La interior avem scaune îmbrăcate în piele Nappa bej, iar pe tetierele scaunelor din față este brodată inscripția specială văzută și la exterior.

ECHIPAMENT STANDARD ÎMBOGĂȚIT

În afara celor două ediții speciale, noua Mazda 6 primește două culori noi pentru exterior. Este vorba, mai întâi, de o nuanță de alb Rhodium White și de o culoare crem Platinum Quartz. Design-ul exterior rămâne, însă, neschimbat.

Noutățile mai evidente se pot vedea la interior, acolo unde Mazda 6 primește mai mult echipament în dotarea standard. Vorbim aici de un ecran central de 8 inch pentru sistemul multimedia Human Interface Machine al japonezilor, alături de un instrumentar digital de 7 inch pentru echipările superioare. Tot aici avem și un HUD, numit Active Driving Display, care proiectează informații pe parbriz.

Începând cu noua versiune, Apple CarPlay și Android Auto fac parte din echiparea standard, alături de radioul digital DAB+ și de 6 difuzoare în loc de 4. Conectivitatea wireless pentru sistemul multimedia este disponibilă începând cu linia de echipare intermediară, iar echipările de top primesc și sistemul de încărcare wireless Qi pentru smartphone.

TREI MOTOARE PE BENZINĂ

Noua Mazda 6 este disponibilă exclusiv cu motoare pe benzină, neelectrificate.

Mai întâi, avem un motor de 2.0 litri, disponibil în două variante de putere: 145 sau 165 de cai putere.

Cel mai puternic motor, de 2.5 litri, livrează 194 de cai putere și integrează și tehnologie de dezactivare a cilindrilor în mers. Potrivit Mazda, consumul este redus cu 5% la o viteză de 80 de km/h și cu până la 20% la o viteză de 40 de km/h cu doi cilindri dezactivați.

SISTEME DE SIGURANȚĂ AVANSATE

Alături de câteva îmbunătățiri pe partea de șasiu, caroserie și suspensie, Mazda 6 primește și o serie de sisteme de siguranță avansate, ce fac parte din pachetul i-Activesense. Aici amintim de: funcție de vizualizare pe 360 de grade, cruise control adaptiv, asistent inteligent pentru viteză și sistem de recunoaștere a semnelor de circulație.

Tot aici mai adăugăm și faruri LED adaptive cu 20 de blocuri optice, un sistem avansat de prevenire a coliziunilor în regim urban și alte sisteme precum: monitorizare a unghiului mort, asistent pentru păstrarea benzii și pentru părăsirea acesteia.

Deocamdată, Mazda nu a dezvăluit prețurile noului model, însă acesta va fi disponibil pe cele mai multe piețe din Europa.

via Mazda

Comentarii (2)

  • andrei
    iti dai seama, a fost nevoie sa ajungem in 2023 ca sa aiba carplay in standard.
    9 2
  • Fabulos, Dacia are așa ceva de ani buni de zile. Măcar o fi wireless, sau tot cu cablu?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru