Noutăți pentru Toyota Mirai: sistem multimedia nou și mai multe sisteme de siguranță în standard

de Tiberiu Safta
Vineri, 01.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a pregătit o serie de noutăți pentru Mirai. Cele mai importante sunt un sistem multimedia nou și mai multe sisteme de siguranță în pachetul standard.

Constructorul japonez a pregătit câteva actualizări pentru Mirai, modelul cu pilă de combustie pe hidrogen. Actualizările constau în dotări noi în habitaclu și mai multe sisteme de siguranță noi disponibile în standard.

Astfel, Toyota Mirai primește acum un ecran central nou, de 12.3 inch, pentru sistemul multimedia. Acesta oferă acum navigație pe bază cloud, cu actualizări în timp real ale informațiilor despre trafic. De asemenea, Mirai primește și comandă vocală îmbunătățită, precum și un sistem audio JBL cu 14 incinte. Sistemul multimedia este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, iar aici mai avem acum 5 porturi USB-C noi.

Noua Toyota Mirai primește acum mai multe sisteme de siguranță în standard, dar și unele opționale care sunt îmbunătățite. Acestea fac parte din noua generație a pachetului Safety Sense. De exemplu, sistemul de precoliziune poate acum să recunoască potențialele coliziuni frontale mulțumită îmbunătățirii sistemului Intersection Collision Avoidance.

De asemenea, asistentul pentru virarea de urgență recunoaște acum motocicliștii, pe lângă pietoni, bicicliști și vehicule parcate.

Avem acum și un sistem îmbunătățit de suprimare a accelerației.

Alte sisteme care au fost îmbunătățite sunt: cruise control adaptiv, Overtake Prevention Support, Lane Trace Assist și Proactive Driving Assist. Acesta din urmă integrează sistemul Obstacle Anticipation Assist, care îl ajută pe șofer să evite să se apropie prea mult de obstacolele din față.

În standard, Toyota Mirai primește acum un sistem de monitorizare a unghiului mort și sistemul Panoramic View Monitor cu vedere de 360 de grade.

Alte noutăți aduse pentru Toyota Mirai sunt parcarea de la distanță prin smartphone și o cheie digitală, care va fi disponibilă din a doua jumătate a acestui an.

Noua Toyota Mirai actualizată este deja disponibilă în mai multe țări din Europa.

via Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru