Noutăți pentru Toyota RAV4: sistem multimedia nou, cu ecran de 10.5 inch și afișaj digital nou

de Tiberiu Safta
Miercuri, 22.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a pregătit o serie de noutăți pentru RAV4. Cea mai importantă noutate este sistemul multimedia nou, cu un ecran de 10.5 inch, plus un afișaj digital nou pentru instrumentarul de bord. Noul RAV4 vine și cu o culoare nouă, precum și funcții de la distanță noi și sisteme de siguranță îmbunătățite.

Constructorul nipon a adus o serie de noutăți importante SUV-ului de dimensiuni compacte RAV4, care vor fi disponibile începând de la sfârșitul acestui an. Cea mai importantă noutate adusă lui RAV4 este un sistem multimedia nou, afișat pe un ecran de 10.5 inch. Sistemul multimedia conține navigație pe bază cloud, cu detalii despre trafic și evenimente rutiere, precum și informații despre găsirea unor locuri de parcare la destinație.

Pentru primii 4 ani, clienții noului RAV4 vor beneficia de pachetul de date Smart Service, care le permite posesorilor să acceseze sisteme de navigație și multimedia fără să fie necesară împerecherea cu un smartphone. De asemenea, clienții vor putea descărca aplicația MyToyota pe smartphone, care afișează informații despre nivelul de combustibil, analizarea condusului și poate chiar localiza vehiculul.

Opțional, este disponibil și un sistem de navigație încorporat, util atunci când nu este posibilă conectarea la internet.

Acest sistem poate recunoaște semne de circulație, va putea afișa prognoze și alerte meteo locale și va notifica șoferul de prezența zonelor cu emisii reduse.

În dotarea standard, noul RAV4 vine echipat cu mai multe funcții de la distanță. O asemenea funcție poate fi utilizată pentru a vedea dacă ușile sunt încuiate, geamurile sunt închise, iar farurile sunt oprite. Alte funcții includ activarea avariilor pentru localizare, descuierea și încuierea ușilor și reglarea temperaturii habitaclului de la distanță.

O altă noutate importantă este afișajul digital al instrumentarului de bord. Interfața ecranului de 12.3 inch a fost reorganizată pentru ca șoferul să poată vedea mai bine informațiile esențiale în timpul condusului. Afișajul poate fi personalizat cu trei configurații și patru stiluri de afișaj disponibile, numite Casual, Smart, Sport și Tough. Astfel, instrumentarul poate afișa informații despre cruise control adaptiv, melodia activă și o măsurătoare pentru condusul economic.

Nu în ultimul rând, noul RAV4 primește o culoare albă perlată nouă, precum și îmbunătățiri la sistemele de siguranță activă.

Sistemul de pre-coliziune poate detecta mai bine vehiculele și persoanele în apropiere de intersecții. De asemenea, RAV4 este echipat și cu un asistent de virare de urgență, care va reacționa la mișcări bruște ale pietonilor, bicicliștilor și vehiculelor parcate.

Motorizările rămân neschimbate. RAV4 este oferit cu trei propulsoare: unul hibrid convențional de 218 cai putere cu tracțiune față și 222 de cai putere cu tracțiune integrală. Cel mai puternic propulsor, un hibrid cu încărcare la priză, dezvoltă 306 cai putere.

Producția noii versiuni RAV4 va începe în al treilea trimestru al anului.

via Toyota

Comentarii (1)

  • estetica urâtului
    Poate ar trebui ca dna Emy Cher Can să investigheze dacă designerii toyota (și nu numai, dar aici avem probleme grave) și-au luat diplomele pe bune.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru