O mașină parcată în același loc vreme de 47 de ani, transformată în atracție turistică în Italia

de Tiberiu Safta
Miercuri, 10.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Într-un orășel din Italia, o mașină care a stat în același loc timp de 47 de ani, a fost mutată pe motiv de reconfigurare a străzii. Mașina, devenită o atracție turistică a orașului, va fi restaurată.

De multe ori se întâmplă să găsim mașini pe stradă care nu au mai fost folosite de foarte mulți ani, ba chiar ajung să fie abandonate. La fel se întâmpla și în orașul Conegliano din Italia, unde o mașină a stat în același loc din 1974. Până recent, când a fost mutată. După 47 de ani.

Mașina este o Lancia Fulvia din 1962 care îi aparține lui Angelo Fregolent, un proprietar de chioșc cu ziare. Acesta și-a parcat mașina în fața propriului chioșc la scurt timp după ce a ieșit la pensie și de atunci nu a mai folosit-o vreodată.

În toți acești ani, mașina a devenit un soi de monument local pentru turiști, care o admirau de aproape și își făceau fotografii cu aceasta. Mașina poate fi văzută și pe Google Maps, lucru care a făcut-o ușor de localizat.

Acest exemplar Fulvia a rămas în acel loc până în 20 octombrie 2021, când a fost mutată pe motiv că îngreuna circulația pe stradă și ocupa trotuarul. Din fericire, mașina a fost preluată de către organizatorii unui eveniment cu mașini clasice, unde a și fost expusă publicului.

Mai mult de atât, automobilul va fi complet restaurat, iar autoritățile locale o vor expune în grădina Școlii de Enologie Cerletti, chiar vizavi de chioșcul proprietarului în vârstă de 94 de ani.

Este remarcabil faptul că mașina a supraviețuit atâta timp fără să fie lovită sau chiar vandalizată. Iar decizia autorităților locale de a restaura mașina și de a o expune într-o instituție publică, tot sub privirile proprietarului său, spune foarte multe despre pasiunea italienilor pentru automobilele vechi.

via Autoevolution

Comentarii (2)

  • Un autovehicul parcat nu are cum sa îngreuneze circulația și sa “ocupe” trotuarul deoarece parcarea se face in loc special amenajat...
    17 2
  • Aia de mi-au dat mânuța roșie sunt cei ce susțin ca parcarea in loc special amenajat se poate face și nelegal ori nu cunosc diferența între staționare și parcare
    13 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru