O nouă acuzaţie în scandalul Dieselgate: Audi ar fi utilizat un al doilea dispozitiv pentru trucarea emisiilor

de Daniel Popescu
Luni, 07.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a utilizat un dispozitiv suplimentar care permitea micşorarea emisiilor de dioxid de carbon dacă maşina era utilizată în cadrul unor teste de emsii, potrivit presei germane.

Scandalul Dieselgate este departe de a se încheia, iar începutul lunii noiembrie vine cu o nouă acuzaţie împotriva Grupului Volkswagen.

De data aceasta este vorba despre Audi, despre care presa germană susţine că ar fi utilizat un dispozitiv care detecta dacă maşina se află în cadrul unor teste de laborator.

Într-o astfel de situaţie, o aplicaţie software activa un program de schimbare a treptelor de viteze care producea mai puţin dioxid de carbon decât în condiţii reale de condus. În cazul în care roata se întorcea în orice direcţie cu mai mult de 15 grade, programul era dezactivat.

Urmareste Automarket
Publicaţia Bild susţine că dispozitivul a fost utilizat pe modele cu cutii de viteze automate precum Audi A6, Audi A8 sau Audi Q5 şi că a fost descoperit în cele din urmă de California Air Resources Board (CARB) în vara anului trecut.

Audi a folosit în mod activ acest software până în mai 2016, deşi scandalul Dieselgate a izbucnit în septembrie 2015.

Dispozitivul folosit de Audi este diferit de cel care a condus la apariţia scandalului Dieselgate, întrucât acesta viza doar testele pentru oxid de azot.

Oficialii Audi au refuzat să comenteze noile informaţii sub pretextul că se afla în discuţii cu autorităţile americane. La rândul lor, oficialii CARB nu au făcut comentarii pe marginea acestui subiect.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • Nimic nou. Se știe doar că VAG-ul are cele mai ,,bune,, motoare :))
    24 5
  • Ba da eu nu inteleg,stiam ca nu mai noi romanii ne f...m directia singuri...uite ca si nemtii isi dau in cap unu altuia,ce cjestie
    8 2
  • Bogdan
    Pana in 2006 sunteti de nota 10, in rest designul va mai salveaza
    8 1
  • Fost fan VW
    Mda.. are VAG cele mai bune motoare cum avem noi cele mai multe Autostrazi. Dupa 4 VAG-uri mi-a iesit pe nas calitatea lor. Ma lasi cu intoxicatiile lor ? Cele mai mari vanzari in piese se ruleaza pe gama VAG, cele mai multe masini revandute si re-re-vandute la SH sunt VAG... iar intoxicarea media sppune ca "dca asta se cauta..." Dar care e prostul care vrea sa vanda o masina "buna" pe care a dat si ocarca de bani, desi.. nu ofera nimic deosebit sau in plus vs concurenta. Spalarea pe creier are roade in ultimii ani, la nivel de masa mai mult decat in trecut
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru