O nouă alianţă: BMW şi Toyota vor colabora la dezvoltarea sistemelor pentru maşini autonome

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 10.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW, Toyota şi compania de asigurări Allianz vor colabora cu furnizorul de date Nauto pentru a îmbunătăţi sistemele pentru maşini autonome.

BMW şi Toyota au anunţat că îşi unesc forţele pentru a dezvolta împreună sisteme autonome pentru maşini.

În acest sens, cei doi constructori, împreună cu compania de asigurări Allianz, au cumpărat compania americană Nauto, care foloseşte camere video şi sisteme de inteligenţă artificială pentru a înţelege comportamentul şoferilor la volan.

Pe lângă BMW şi Toyota, un alt constructor este implicat în tranzacţie, însă numele acestuia nu a fost dezvăluit.

Urmareste Automarket
Scopul alianţei este ca BMW şi Toyota să integreze tehnologia Nauto pe maşini de test şi de a împărţi datele pentru a dezvolta sisteme pentru maşini autonome. Constructorii vor obţine astfel informaţii despre comportamentul şoferilor, traversarea intersecţiilor dificile sau ambuteiajele din trafic.
Sistemul dezvoltat de Nauto este sub forma unui dispozitiv ataşat de parbriz care integrează o cameră video de mici dimensiuni şi un calculator care colectează şi procesează datele.

În plus, sistemul detectează dacă şoferul bea şi scrie mesaje la volan şi este capabil să avertizeze şoferul să nu facă anumite gesturi, element care previne fraudele în domeniul asigurărilor.

Toate aceste informaţii sunt esenţiale pentru ca producătorii să poată dezvolte sisteme autonome de bună calitate înainte ca acestea să ajungă pe maşinile de serie. Pe termen lung, obiectivul Nauto este să dezvolte un sistem care să transmitaa informaţii prin servicii de cloud.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Bun, da' Hyundai-ul din poza ce treaba are cu alianta asta?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru