Obiectivul BMW până în 2030: bavarezii vor să vândă peste 7 milioane de vehicule electrificate, iar două treimi să fie mașini 100% electrice

de Paul Cosma
Joi, 13.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul BMW are ca obiectiv, până în 2030, să vândă peste 7 milioane de vehicule cu sistem de propulsie electrificat, iar două treimi dintre acestea să fie mașini 100% electrice. Modele precum Seria 7, Seria 5 și X1 vor fi disponibile în viitor și cu propulsie full electrică.

În urmă cu patru ani, BMW a demarat strategia Number One > Next, un proiect prin care producătorul german își dorește ca până la finalul anului 2023 să aibă în gamă 25 de modele electrificate (hibrid, plug-in hybrid, electric). Dintre acestea, 13 vor fi complet electrice.

Viziunea bavarezilor implică și un nou obiectiv pe termen lung. Până în 2030, grupul BMW vrea să atingă vânzări de peste 7 milioane de vehicule electrificate, iar două treimi dintre acestea să fie mașini 100% electrice.

În prezent, modelele cu sistem de propulsie electrică sau plug-in hybrid ale mărcilor BMW şi MINI reprezintă aproximativ 13.3% din totalul înmatriculărilor noi din Europa, potrivit unui raport IHS Markit pentru luna iulie 2020. Compania se aşteaptă ca acest nivel să ajungă la un sfert în 2021, la o treime în 2025 şi la 50% în 2030.

În România, BMW este lider în ceea ce priveşte livările de automobile plug-in hybrid şi pe a treia poziţie în ceea ce priveşte automobilele electrice după primele 7 luni ale lui 2020.

Nemții au reiterat ideea conform căreia viitoarele Seria 5 și X1 vor fi disponibile și în versiuni electrice, iar cele două modele vor fi lansate până la finalul anului 2023.

Via BMW

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    Ii admir pentru faptul ca STIU CE VOR!

    Modelul i3 este amortizat, ca investitie, de cca. 1,5-2 ani....De atunci SUNT PE PLUS si este foarte probabil sa ii monteze o baterie de acumulatoare mai mare, in curand, evident, in aceeasi caroserie...

    Alte modele, pur electrice. sedan si SUV, cu autonomie peste 500-600 km se vor lansa in 1,5-2 ani...

    BRAVOS BMW!!!
    9 2
  • Marian
    Pai si cu dieselul ala care mai e la oferta inca 20 de ani cum ramane?:))
    Eu imi pusesem bazele in motorina, dar m-au dezamagit si astia:))
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru