OFICIAL: Aceasta este prima Toyota Land Cruiser electrică

de Tiberiu Safta
Sambata, 21.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a dezvăluit primele imagini oficiale cu noul Land Cruiser Se, un concept electric al modelului de teren. Conceptul prezintă un design complet nou, iar acesta va fi expus publicului larg în cadrul Salonului de Mobilitate din Japonia.

Inevitabilul este pe cale să se producă. A început numărătoarea inversă până când Toyota Land Cruiser va avea o versiune electrică de serie. În urmă cu puțin timp, constructorul japonez a dezvăluit noul concept Land Cruiser Se, un concept care anunță o viitoare versiune cu zero emisii a celebrului model de teren.

Față de un Land Cruiser obișnuit, noul concept propune un design complet diferit al caroseriei. Astfel, conceptul arată mai degrabă ca un SUV urban decât ca o mașină de teren serioasă. Aspectul îmbină suprafețe netede cu forme pătrățoase, vizibile în special în față, la aripi și la portiere. Partea frontală este desenată destul de simplu, cu faruri LED unite printr-o bandă iluminată și cu o suprafață ușor sculptată în zona unde ar fi montată grila.

Caracterul robust al conceptului este scos puțin în evidență de către scutul de protecție montat sub bara din față. Silueta noului Land Cruiser Se creează senzația că privești un SUV dinamic, o caracteristică oarecum neobișnuită pentru Land Cruiser.

Acest aspect este confirmat și de jantele de dimensiuni mari, încălțate în anvelope cu profil redus.

Partea din spate confirmă încă odată design-ul dinamic al conceptului, în special datorită eleronului care se extinde din plafon. Și aici avem stopuri LED unite printr-o bandă, iar bara de protecție este puternic sculptată pentru o notă vizuală mai sportivă.

Toyota nu a dezvăluit multe detalii tehnice despre noul concept. În schimb, aflăm că Land Cruiser Se este construit pe un șasiu de tip monococă. De asemenea, conceptul lui Land Cruiser electric are 3 rânduri de scaune în habitaclu, chiar dacă nu avem imagini cu interiorul noului concept.

Noua Toyota Land Cruiser Se va fi expusă public în cadrul Salonului de Mobilitate din Japonia. Evenimentul va începe din 25 octombrie.

via Toyota

Comentarii (15)

  • Asta e aia cu mult-trambitzata baterie solida? N-au zis? Bateriile solide, alea care sunt in teste din 2009, o sa insufleteasca acest Land Cruiser electric? :))))))))))))))
    2 13
  • 2027. Mai scuipi o tonă de semințe până atunci.
    10 2
  • @13:48 in schimb tu indrugi rahaturi forever, nu numai pana in 2027, pentru ca tot atata o sa le ia mintilor stralucite de la toyota sa vina cu "solid state battery". :)))) Deja ma tavalesc de ras cand aud asta cu solid state :))))))
    1 12
  • Da?! Unde?! Este cumva gata de lansare in urmatoarele luni, model de serie?!
    Daca nu, e doar mult praf in ochi, marca Toyota. Ne-am obisnuit cu vaporware aia cu ochii mijiti.
    3 0
  • Tăvălește-te, tată, cine te oprește? Eu te încurajez.
    Ai mulți clienți azi?
    8 3
  • Andrei
    Arată bine. Bănuiesc că farurile nu vor ajunge așa în producție.
    În presa din străinătate citesc că e estimat să fie lansată în 2016, cu noua generație de baterii cu litiu (nu solide), 1000km autonomie.
    8 3
  • Al Bundy
    Toyota Land Cruiser electrică e un fel de blasfemie...
    Ce sa mai zici...
    3 4
  • Marian
    Nu are absolut niciun sens sa se vorbeasca astazi despre un model care va aparea peste 3 ani..
    7 7
  • Trilulilu
    Dacă ar apărea așa ar fi cel mai frumos model suv al lor.
    1 1
  • @Marian: cum sa nu aiba sens? Pai aia de la Toyota promit baterii "solide" :)) de vreo 15 ani. Acum s-au sucit: promit baterii de 1000 de km cu litiu. Alea solide probabil vor fi deja vechi si depasite in 2026 cand vor lansa alea de 1000 de km autonomie. :))))

    Bine-nteles ca are sens sa fie momita prostimea cu promisiuni peste promisiuni. Intotdeauna descoperirea epocala e dupa coltz. Trebuie sa mai asteptati numai 2 ani, numai 4 ani, numai 5 ani, si apoi totul va deveni lapte si miere. Vom ateriza cu totii pe taramul promis al mobilitatii electrice. Masinile Diesel care ucid copii vor fi istorie, toti vom fi fericiti si vom trage adanc aer in piept in spatele TIRului. Peste tot vor ciripi pasarele din copaci verzi infloriti. :)))

    De ani de zile numai povesti auzi despre noile baterii ieftine cu autonomii care cresc de la an la an. Ca din apa. Si sunt destui care cred balariile alea. Si nu vad ca in continuare masini cu baterii de peste 60 kWh nu merg nici 250 de km. :) Si ca preturile sunt absurde, in continuare. Saptamana asta s-a lansat noul Corsa. Varianta pe benzina pleaca de la 17000 de eur. Pret de lista. Varianta pe baterii pleaca de la 34000 :))) Si tolomacii cred in continuare minciunile sfruntate cu noi descoperiri epocale in domeniul bateriilor. Pur si simplu totul e o minciuna uriasa. Si oamenii cred in continuare. E incredibil...
    7 8
  • Incredulitatea ta nu schimba nimic, decat te face pe tine sa te simti mai special.
    Am o veste proasta (scuzati expresia) pentru tine: cand ai impresia ca tu esti destept si restul sunt prosti... intreaba un prieten.
    4 3
  • "Incredulitatea" mea, cum atat, dar atat de frumos ai scris, e data de fapte observabile cu ochiul liber, statistici, chestii de-astea neinteresante pentru progresisti spalati pe creier ca tine. Si e ajutata ("incredulitatea") de o memorie medie. Credulitatea ta insa e data de o naivitate si o prostie care nu-ti fac cinste.

    Vai de tine... :) (zambesc duios si cu compasiune)
    3 4
  • parca te dadeai relaxat cu subiectul, dar continui sa scrii foarte patimas. taaare te mai freaca grija, bag de seama, daca tii se te produci cu fiecare ocazie cand vine vorba de vreo electrica.

    citeste si documenteaza-te, e plin netul de informatii despre tehnologia bateriilor, cum au evoluat ele in ultimii 10 ani si care sunt pe mai departe posibilitatile de imbunatatire.

    altfel mirosi a ignorant autosuficient si laudaros, ceea ce si esti de fapt, din aceeasi tagma cu seriff ala. auzi la el...vizionar, tendinte si alte balarii. baga-ti ba mintile-n cap si tine-ti frustrarile pentru tine.
    3 1
  • Nu ma laud, chiar am spus ca e chestie de statistici, date clare, care ar trebui sa fie usor de inteles. :) Cat despre cat e de plin internetul, asa e, plin. Plin de minciuni si povesti frumoase. Care nu se intampla.

    In fine, m-am plictisit de tine. Hai siktir
    1 3
  • Lucian
    E doar un concept.
    Aduce foarte multe a Range Rover Velar.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru