OFICIAL: Acesta este noul Renault Captur facelift

de Alexandru Monenciu
Joi, 04.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul francez de automobile a publicat primele imagini și informații despre noul Captur facelift. SUV-ul a primit o serie de noutăți estetice, iar pielea naturală și cromul au dispărut complet din ofertă, din motive de sustenabilitate.

Captur este unul dintre cele mai populare modele din portofoliul Renault. Acum, SUV-ul de segment B a primit un facelift care să crească și mai mult interesul clienților pentru modelul constructorului din Hexagon.

Înainte de toate, partea frontală a fost revizuită complet și s-a aliniat, astfel, la cel mai nou limbaj de design al mărcii. Avem faruri full LED încă din standard, lumini de zi noi, cel mai recent logo Renault și un spoiler redesenat. Apoi, jantele pot avea dimensiuni cuprinse între 17 și 19 inch.

În partea din spate, stopurile au păstrat forma literei C, dar au un design revizuit. Apoi, hayonul integrează noul logo Renault.

Paleta de culori exterioare include 6 nuanțe: Alb Arctic, Gri Oyster, Negru Diamond, Gri Ceramic, Albastru Iron și Roșu Flame. De asemenea, clienții au posibilitatea de a-și comanda noul Captur facelift într-o temă exterioară bicoloră în care plafonul și oglinzile exterioare sunt vopsite în culoarea Negru Diamond.

NIVEL DE ECHIPARE DE TOP ESPRIT ALPINE

Așa cum s-a întâmplat și în cazul altor modele Renault, nivelul de echipare Esprit Alpine înlocuiește vechiul RS Line și devine nivel de echipare de top.

Celelalte niveluri de echipare sunt Evolution și Techno.

Renault nu a modificat foarte mult interiorul. Trebuie menționat, totuși, că noul Captur facelift are un display central mai mare, de 10.4 inch, iar cel mai mare instrumentar de bord digital pe care îl poți bifa este cel de 10.25 inch.

Sistemul multimedia OpenR Link rulează sistemul de operare Android Automotive 12, iar conexiunea Apple CarPlay și Android Auto este wireless încă din standard. Desigur, fiind vorba despre un sistem de operare bazat pe Android, clienții au la dispoziție cele mai populare aplicații Google, inclusiv Google Maps.

FĂRĂ PIELE NATURALĂ ȘI CROM

Pielea naturală a fost eliminată complet din ofertă. Aceeași soartă au avut-o și elementele cromate, din motive de sustenabilitate. De asemenea, oferta de tapițerii a fost extinsă, iar nivelul de echipare Esprit Alpine aduce un plus de sportivitate în habitaclu.

Spațiile de depozitare din interior însumează 24.7 litri. Volumul portbagajului este de 536 de litri, dar prin rabatarea banchetei se obțin 1.334 de litri.

În ceea ce privește gama de motorizări, noul Renault Captur facelift poate fi comandat cu un motor de 1.0 litri pe benzină, 90 CP, 160 Nm și transmisie manuală cu 6 rapoarte.

Avem apoi tot un motor de 1.0 litri, benzină+GPL, 100 CP, 170 Nm și aceeași cutie manuală cu 6 trepte.

Oferta continuă cu agregatul de 1.3 litri mild-hybrid, disponibil în două versiuni de putere: 140 sau 160 de cai putere. Cea de-a doua vine echipată cu o transmisie automată EDC.

Nu în ultimul rând avem motorizarea E-Tech full-hybrid cu motor de 1.6 litri, două unități electrice și o baterie de 1.2 kWh. În total, ansamblul oferă 145 de cai putere și 205 Nm.

Pentru un comportament și mai dinamic, inginerii Renault au revizuit geometria suspensiei, dar și calibrarea direcției.

Lansarea pe piață a noului Renault Captur facelift este programată pentru al treilea trimestru din 2024.

via Renault

Comentarii (5)

  • Pare mai mult un facetransplant de la Scenic, nu un facelift.
    3 2
  • Seriff
    Adica Renault renunta la Megane si fabrica chestia asta care nu e decat un clio inaltat, bun asa.
    6 5
  • Și Ford renunță la Fiesta și Focus ca sa vândă o Fiesta mai înaltă. Asta se cere, din păcate.
    4 3
  • Banditos
    @bun asa

    Megane sub 40.000 unitati vandute
    Captur peste 120.000 unitati vandute

    Asa e cand orizontul de cunostinte e in ceata dar ai pareri.
    5 1
  • Seriff
    @Matei, asta cam asa e, asta e tristul adevar, problema e ca si preturile au luat-o razna, o fiesta inaltata costa 20.000 euro.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru