OFICIAL: Adio, Renault Zoe! Electrica nu va primi o generație nouă

de Tiberiu Safta
Luni, 24.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault Zoe, modelul electric de oraș al constructorului francez, nu va primi o generație nouă. Informația a fost confirmată chiar de către șeful mărcii, Fabrice Cambolive.

Producția lui Renault Zoe, modelul electric de oraș al mărcii franceze, se apropie de sfârșit. Lansat în 2012, modelul nu va primi o generație nouă. Acesta va fi înlocuit, în schimb, de către viitoarele modele cu zero emisii R4 și R5 în 2025.

Informația a fost confirmată de către șeful mărcii Renault, Fabrice Cambolive. Chiar dacă știm anul în care înlocuitorii lui Zoe vor fi lansați, nu se știe exact când se va sfârși producția actualului model.

Renault Zoe s-a dovedit a fi printre cele mai bine vândute mașini electrice din ultimii 10 ani. În 2015 și 2016, Zoe a fost cel mai bine vândut model electric în Europa, cu peste 100.000 de exemplare comercializate numai în Franța, în acea perioadă. În 2019, Zoe a primit facelift, care a adus o baterie mai mare, de 52 de kWh.

Cu privire la planurile de viitor ale mărcii, Cambolive a precizat că gama de modele perfectă va fi reprezentată de 4 modele electrice și 4 modele hibride pe piața europeană.

Pe lângă viitoarele modele cu zero emisii R4 și R5, vor mai fi disponibile și Megane E-Tech și Scenic E-Tech. De cealaltă parte, Renault va continua să ofere pe piață modelele Clio și Captur.

Fiecare dintre aceste modele vor fi disponibile cu doar un singur propulsor și două sau trei nivele de echipare, așa după cum a precizat Cambolive.

via Autocar

Comentarii (2)

  • Dorin Colțan
    Ori cum mie nu îmi plăcea, nu zic ca era urâtă dar nu este pe gustul meu,sper ca Renault-ul R5 sa fie mai frumușel
    5 0
  • Efemerida
    Pai acum vreun an era in topul vanzarilor la electrice! Ce se intampla? Asa de repede trece moda?
    Peste vreo 3 ani se vor vinde sh cu 3000 de euro.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru