Oficial: Dacia întrerupe producția de la Mioveni în perioada 19 martie - 5 aprilie

de Paul Cosma
Miercuri, 18.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a anunțat oficial că va suspenda producția fabricii de la Mioveni în perioada 19 martie - 5 aprilie, “în contextul propagării virusului COVID-19”. Potrivit sindicaliștilor, 13.500 de angajați vor fi trimiși în șomaj tehnic și vor primi 85% din salariu.

Groupe Renault România suspendă activitatea de producție la Mioveni, potrivit unui anunț oficial al companiei.

Producția fabricii va fi întreruptă începând de joi, 19 martie, până în data de 5 aprilie 2020.

“Compania anticipează că activitatea comercială va fi reluată rapid după încheierea crizei sanitare. La momentul respectiv, vor fi implementate măsuri corespunzătoare, în acord cu partenerii sociali, ceea ce va permite companiei să răspundă cererii comerciale,” au transmis reprezentanții Dacia

Din cei 14.000 de angajați, 13.500 vor fi în șomaj tehnic. Vor rămâne la muncă doar pompierii, paznicii și oamenii de la mentenanță. În această perioadă, angajaţii vor primi 85% din salarii, conform contractului colectiv de muncă, potrivit sindicaliștilor.

Via Dacia

Comentarii (1)

  • mamy dinu
    ma gindeam sa intreb cum se fabrica masinile si nu stiu cine o sa mi raspunda dar nici nu sint curioasa ,e treaba lor cum se imulteste ,dar din moment ce au viata ca tot ceeace este pe pamant,sigur se imulteste nu se fabrica,adica ca si oamenii........darrrrrrrrrrrrr,cineva sa dea socoteala pentru proprietarii de masini ca si stapinii de ciini care stie ca un ciine sigur are o pereche si o familie,asa si cu masinile,cu vindarile,cu parcarile care nu sint parcari,sint parcuri de masini si iei masina care vrei din fata blocului si am multe de spus dar si atit daca se intelege si se rezolva e misto....zice petruta dinu
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru