OFICIAL: Dacia va concura la Raliul Dakar, cu Sebastien Loeb la volan

de Alexandru Monenciu
Luni, 03.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia va participa, din 2025, la legendarul Raliu Dakar. Mașina de competiție va fi pilotată de Sebastien Loeb (de 9 ori campion mondial de raliuri) și Cristina Gutierrez.

De peste patru decenii, Raliul Dakar este cea mai solicitantă probă de rally-raid din lume. O competiție care a scris istorie și care reunește peste 500 de participanți din 60 de țări.

Din 2025, Dacia tocmai a anunțat că va participa cu echipă de uzină la Raliul Dakar, în categoria T1+. În această nouă aventură, Dacia se bazează pe experiența celor de la Prodrive în domeniul dezvoltării de vehicule de rally-raid.

Prototipurile Dacia vor fi testate, încă din 2024, în Raliul Marocului.

La volan se va afla legendarul pilot Sebastien Loeb, de 9 ori campion mondial de raliuri, și Cristina Gutierrez, prima femeie pilot de raliu din Spania care a terminat raliul Dakar la categoria auto. Gutierrez are deja 7 participări la Dakar.

De cealaltă parte, Loeb nu mai are nevoie de prezentare. Francezul participă la Dakar din 2016, iar în urmă cu 2 ani a pilotul vehiculul Bahrain Raid Xtreme Hunter, proiectat și construit de Prodrive.

Nu în ultimul rând, prototipul Dacia va utiliza combustibil sintetic produs de Aramco.

via Dacia

Comentarii (2)

  • wow, loivitura mare de imagine pt Dacia. misto pt ei. bravo lor ca l-au platit pe loeb sa ii reprezinte.
    10 1
  • Bogdan
    Bravo DACIA!!!!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru