OFICIAL: Ferrari 499P este mașina cu care italienii vor concura în WEC

de Gabriel Nica, Foto: Ferrari
Duminica, 30.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După o așteptare destul de lungă, Ferrari a dezvăluit weekendul acesta noua sa mașină de competiție pentru cursele de anduranță din cadrul WEC (World Endurance Championship), așa-numitul 499P.

Denumirea noului model nu a fost aleasă la întâmplare, ci s-a adaptat rigorilor tradiționale ale producătorului italian. 499 provine de la capacitatea în centimetri cubi a fiecărui cilindru de sub capotă, în timp ce litera „P” provine de la cuvântul „prototip”.

Odată introdusă în ecuație și arhitectura motorului și numărul de cilindri, V6, aflăm că noul Ferrari 499P este animat de un propulsor de 3 litri, twin-turbo dar și electrificat. Asta pentru că, trenul de rulare include și un motor electric, montat pe puntea față, alimentat de o baterie pe 900 de volți, dezvoltată de Ferrari în cadrul Formula 1.

Puterea totală ce va putea fi dezvoltată de acest tren de rulare este limitată la 680 de cai putere, conform regulamentului FIA. Chiar și așa, Ferrari spune că acest nivel de putere poate fi dezvoltat de motorul termic de unul singur, în timp ce motorul electric de pe puntea față are și el o putere maximă de 272 CP. Transmiterea resurselor către asfalt se face prin intermediul unei cutii de viteze secvențiale cu 7 rapoarte.

Conform celor de la Ferrari, arhitectura V6 a fost aleasă pentru avantajele ei, respectiv greutatea redusă și dimensiunile compacte, iar motorul de pe noul 499P este diferit de cel folosit in modelul 296 GTB, indiferent ce ar zice gurile rele.

Dezvăluit mai devreme anul acesta în cadrul unui eveniment restrâns organizat pentru clienți la Imola, noul 499P va purta culori inspirate de modelul Daytona SP3 care a concurat în anii 1970.

Numerele folosite de cele două prototipuri care vor concura în Campionatul Mondial de Anduranță sunt 50 și 51, primul evocând jumătatea de secol de când nu am mai văzut modele Ferrari în astfel de curse.

Prima cursă în care vom vedea noul 499P concurând este programată la începutul lui 2023, respectiv 1000 Miles of Sebring, în SUA.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru