OFICIAL: Ford a lansat noul Fiesta S2000 (+video)

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 18.11.2009
Ford confirma inca o data interesul sau pentru motorsport prin lansarea unui nou produs dedicat competitiilor globale de raliu. Numele sau este Fiesta S2000 si este rezultatul unei colaborari intre Ford si M-Sport.

Traditia constructorului american Ford in sporturile cu motor este transmisa si celui mai nou membru al familiei Fiesta. Este vorba despre un derivat extrem al modelului subcompact, care a fost dezvaluit astazi in Anglia si care va fi regasit pe grila de start sub numele Fiesta S2000.

Noua aparitie este primul model global dedicat raliurilor, dezvoltat de Ford impreuna cu britanicii de la M-Sport, capabil sa concureze in campionatele nationale de raliuri, in IRC si in S2000 World Cup. Modelul va fi omologat oficial in luna ianuarie a anului viitor, insa fanii Ford il vor putea vedea in actiune mult mai devreme, pentru ca Fiesta S2000 alearga weekendul acesta in ultima etapa a seriei IRC, desfasurata in Scotia.

Experienta dobandita in conceperea fratelui mai mare, Ford Focus RS WRC, a fost aplicata de catre M-Sport si in cazul mezinului gamei, care se vrea a fi la punct cu toate reglementarile FIA. Fiesta S2000 a parcurs deja 3000 de kilometri in cadrul unor serii de teste europene, care au dovedit ca modelul este gata de performante notabile.

Malcolm Wilson, directorul M-Sport, a declarat, cu ocazia lansarii, ca noul Fiesta S2000 "este prima masina dezvoltata de catre Ford si M-Sport pentru nivel global.

Consider ca am produs un autovehicul fantastic, iar aceasta lansare reprezinta un mare pas catre debutul sau in competitii de raliuri. Pentru prima data dupa cinci ani, am reusit sa aducem pe piata o masina Ford de concurs, capabila sa acapareze victorii in campionatele nationale din intreaga lume. Stilul impresionant si elementele de design kinetic, carora li s-a adaugat amprenta M-Sport, vor transforma cu siguranta Fiesta S2000 intr-un enorm succes la nivel global", a incheiat Wilson.

via | Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru