OFICIAL: Mini spune adio cutiei de viteze manuale pentru noile modele

de Tiberiu Safta
Miercuri, 06.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stefanie Wurst, șefa Mini, a confirmat oficial că noile modele ale mărcii britanice nu vor mai fi oferite cu cutii manuale. Constructorul britanic se va concentra mai mult pe modelele electrice.

Este oficial. Cutia de viteze manuală a dispărut complet din gama celor de la MINI. Această informație a fost confirmată chiar de către Stefanie Wurst, șefa mărcii britanice. Anunțul vine la doar câteva zile după lansarea noilor generații Mini Cooper și Countryman, ambele disponibile și în versiuni electrice.

Într-un interviu acordat publicației Top Gear, Wurst mai menționează faptul că Mini se va concentra și mai mult asupra modelelor electrice, inclusiv în lumea motorsportului. Referitor la motoarele termice, Mini nu a dezvăluit mai multe informații, însă este posibil ca acestea să fie oferite exclusiv sub forma unor propulsoare hibride.

Cel mai nou model cu cutie manuală lansat de Mini este ediția specială John Cooper Works 1to6. Modelul se bazează pe vechea generație Cooper și este disponibilă la nivel mondial în doar 999 de exemplare.

Cât despre noile generații Mini Cooper și Countryman, acestea vor primi și versiuni cu motoare termice.

În schimb, ele vor fi oferite acum exclusiv cu cutii automate.

via Top Gear

Comentarii (2)

  • In sfârșit… schimbatul vitezelor este doar muncă inutilă iar in multe cazuri un stres in plus.
    5 2
  • Mircea Badea
    eu sper sa puna niste padele si pt piloti..
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru