OFICIAL: Noua generație Porsche Panamera a ajuns în România

de Alexandru Monenciu, Foto: Radu Chindriș
Vineri, 22.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În cadrul unui eveniment special, noua generație Porsche Panamera a fost prezentată membrilor presei și clienților mărcii din țara noastră.

Noua generație Porsche Panamera a fost prezentat la finalul anului trecut, la Shanghai, apoi în cadrul unui eveniment la Dubai.

În Europa, noul Panameara a ajuns de-abia anul acesta și nu oriunde. Modelul german a pășit, pentru prima oară, pe pământ european la Cluj, cu ocazia turneului de tenis Transylvania Open. Acolo am avut și noi primul contact cu el, ce-i drept doar de la depărtare.

Acum însă, noua generație Porsche Panamera a ajuns, oficial, în România. Modelul ne-a fost prezentat aseară, în cadrul unui eveniment special, unde au fost invitați membri ai presei, dar și clienți ai mărcii germane.

Deși ai fi tentat să spui că este vorba despre un facelift major, toate panourile de caroserie ale noii Panamera au fost revizuite complet. Mai mult, lungimea mașinii a crescut cu 3 milimetri, la 5.052 milimetri.

Mai departe avem prize de aer mai mari în partea din față, faruri LED Matrix în standard, aripi mai late, jante de până la 21 de inch și o bandă LED, mai îngustă decât înainte, în partea din spate.

Pentru interior, Porsche a pregătit 3 display-uri, ca în cazul lui Taycan, iar selectorul transmisiei a fost mutat în dreapta volanului.

Din punct de vedere tehnic, noul Panamera oferă motorizări convenționale mai puternice.

Spre exemplu, intrarea în gamă se face cu Panamera și Panamera 4, ele oferind acum 353 de cai putere. Marea noutate este că sunt disponibile 4 versiuni electrificate E-Hybrid.

Cel mai puternic Panamera, disponibil în momentul de față este versiunea Turbo E-Hybrid, care pornește de la 198.230 de euro în România. Aceasta oferă 680 de cai putere și 930 Nm, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 3.2 secunde.

via Porsche

Comentarii (1)

  • Superbă!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru