OFICIAL: Noua Tesla Cybertruck de serie. Preț de pornire de 60.900 de dolari

de Tiberiu Safta
Vineri, 01.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a dat startul oficial livrărilor mult-așteptatului Cybertruck, prima camionetă electrică a mărcii. Cu această ocazie, aflăm și detaliile tehnice despre una dintre cele mai anticipate mașini din ultimii ani.

Au trecut 4 ani de când a fost prezentat conceptul Tesla Cybertruck. Inițial, prima camionetă electrică a mărcii americane trebuia să intre în producție în 2021. Însă, din cauza pandemiei de COVID-19, care a dus la criza mondială de conductori, Tesla a trebuit să amâne în mod repetat lansarea lui Cybertruck.

Într-un final, Tesla a anunțat mai devreme în acest an că livrările versiunii de serie a noului model vor începe din 30 noiembrie. Zis și făcut, deoarece Tesla a organizat un eveniment special care marchează startul livrărilor noului model.

VERSIUNEA DE BAZĂ COSTĂ 60.900 DE DOLARI

Cu această ocazie, aflăm în sfârșit și detaliile tehnice despre noul Cybertruck. Pentru început, noul Cybertruck este disponibil în 3 versiuni diferite. Cea de bază primește doar un singur motor electric, care antrenează roțile din spate. Tesla nu a dezvăluit puterea acestei versiuni, însă versiunea de bază accelerează de la 0 la 96 de km/h în 6.5 secunde și oferă o autonomie de 402 kilometri.

Nu există mai multe detalii despre capacitatea bateriei și timpul de încărcare.

Versiunea de bază a lui Cybertruck costă 60.990 de dolari, o creștere de 53% față de prețul inițial anunțat în 2019. Mai mult, această versiune va fi disponibilă pe piață abia din 2025.

Trecem la versiunea intermediară, care primește două motoare electrice și tracțiune integrală. Aceasta are 600 de cai putere și are nevoie de 4.1 secunde pentru a atinge 96 de km/h. Autonomia acestei versiuni este de 547 de kilometri, iar prețul de pornire este de 79.990 de dolari.

VERSIUNE DE PERFORMANȚĂ CYBERBEAST

La final, Tesla Cybertruck primește și o versiune de performanță, botezată Cyberbeast. Aceasta primește 3 motoare electrice care dezvoltă în total 845 de cai putere. Asta înseamnă un sprint de la 0 la 96 de km/h în 2.6 secunde și o autonomie de 515 kilometri. Toate acestea la un preț de pornire de 99.990 de dolari.

Mai mult, versiunile cu două și trei motoare primesc și un acumulator extern folosit pe post de range extender.

Cu această dotare, autonomia este mărită până la 756 de kilometri.

INTERIOR MINIMALIST

Tot în premieră, vedem și imagini oficiale cu interiorul noului model. Așa cum era de așteptat, acesta are un design minimalist și digitalizat, iar aici putem observa un ecran central de dimensiuni mari, precum și un sistem de iluminare ambientală și un suport dublu pentru telefoane în consola centrală. Inclusiv pasagerii din spate primesc un ecran central.

via Tesla

Comentarii (25)

  • Probabil total neinteresant pentru piata europeana. Pentru piata americana va avea de infruntat concurenta F 150 Lighting care, cel putin la "prezenta scenica" ii da clasa.
    10 17
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Încă n-am ieșit din tura de noapte dar postez imediat niște rht despre Tesla.

    Pentru că am spus prostii, cum ar fi că noaptea NU bate vântul și Tesla e în faliment, și-mi explodează capul dacă nu îmi dă lumea dreptate.

    Eu sunt cel mai deștept, restul sunt spălați pe creier, și am nevoie de validare de multe ori pe zi.
    14 29
  • Cine are intr-adevar de facut treaba cu truck-urile, e putin probabil sa se joace cu Cybertruck-ul. Orice incarcatura mai serioasa demoleaza range-ul electricelor. Si oricum profesionistii stiu sa-si faca calculele si sa puna in balanta toate aspectele.
    Ca fapt divers, un f-150 hibrid incepe binisor sub 50k si tracteaza 5-6 tone si cara 1.5 tone in bena.
    Cybertruck-ul e mai putin truck si mai mult statement car.

    Dar e remarcabil totusi cat de "indraznet" e Musk si cat de repede adopta inovatiile, imbunatatirile si optimizarile pe masinile pe care le face. Ma refer printre altele la arhitectura auxiliara pe 48V in loc de 12. Doar schimbarea asta presupune inlocuirea tuturor circuitelor, motoarelor si actuatoarelor cu modele pe 48V sau cel putin adaugarea de circuite stepdown. Si ar mai fi, pompa de caldura, giga press. Din punctul asta de vedere, jos palaria pentru nenea Musk. Unde nu impresioneaza nenea Musk e la tehnologia bateriilor unde desi a avut cateva imbunatatiri si reimpachetari, pana acum nu a rupt gura targului cu noua megatehnologie. Si ar cam fi cazul daca vrea sa scoata la pensie motorul termic. Deocamdata nu sunt semne foarte vizibile pentru un viitor 100% electric.
    24 2
  • Andrei
    Mașina asta nu intenționează să concureze cu F 150 sau alta. În sensul că F 150 e un workhorse pentru cine are nevoie de așa ceva, iar Cybertruck e o mașină de fițe care va fi tunată cu luminițe dedesupt și blăniță roz în cabină, și scoasă la show pe Sunset Boulevard.
    11 17
  • Costă exact cat a zis Musk, 40.000 :))
    În rest, cui î-i este pe plac… banii lui, treaba lui.
    25 14
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Gata, m-am răcorit. Pentru vreo 2h.
    16 24
  • Banditos
    Primul cosciug pe roti. Le-as recomanda proprietarilor sa il ia cu ei, si sa nu lase asemenea frumusete drept mostenire.
    4 1
  • Lucian
    60900? Nu era 39900?
    1 0
  • Mircea Badea
    e un "plec departe, plec pe marte" car. cu masina asta nu te vacinezi de covizi, nu platesti amenzile si dai peste cei parcati aiurea.

    ps: si daca ai chef tii delfini in bena.
    4 16
  • Au anuntat ca nu va fi comercializat in europa din motive de legislatie
    3 0
  • spaclu lu manole
    https://www.youtube.com/watch?v=L6WDq0V5oBg
    Review complet, cu informatii relevante. Restul bosorogilor diesel, sunteti exact "frustratul" ala cu cartul pe pista. Vai de frigiderele voastre :):):)
    @cap-de-maimutz, @inoperabil, @Serifa frustrata, @pmc si restul corului afumat, farmaciile sunt deschise 24/7. Xanax si ce mai stiti voi, sa treceti peste moment.
    America va da clasa.
    9 24
  • Stai linistit ca iobagu tot la raptor cu gpl viseaza.

    Cat despre subiectul articolului.. amazing, Eloane.. keep up the good work, man!
    12 25
  • Cu căt mai mulți nebuni la un loc cu atâta mai bine… tulai ce va mai distrați voi!!! :)))
    Stați jos, focilor… ați aplaudat destul, vă arunc guvizii… catch of the day!!!
    Dacă nu v-ar ieși frustrările și prostia prin fiecare por ar fi de râs… dar voi “inteligenților” vă luați de niște avatare… si o faceți de o manieră mârlănească, cu prost gust și la nivelul unui cocalar la care-i curge din gură și care visează la un BMW… da cum n-are bani să treacă strada, stă toată ziua și latrǎ ca un pechinez la ironiile și miștourile de pe aici…. felicitări!!!
    Cum este uglytruck la fel și voi…. perfect match!!!
    Teslele și în general electricele sunt niște produse impotente pentru nevoile pieței actuale, ca să facă și ele ceva (nici 10% la nivel planetar) trebuie subvenționate…. ca și voi ;))
    27 12
  • Banditos
    "Ciudat", in real life, ca indivizi, electrificatii aduc cel mai mult plus valoare societatii. Corect, la achizitia unei electrice sunt "subventionati". Dar la fel si afumatii care isi doresc o masina noua, beneficiaza si ei de ...subventii. Deci..."despre ce vorbim"?
    6 1
  • spaclu lu manole
    @cap-de-maimutz, partea proasta e ca odata cu perfectionarea electricelor (in ciuda piedicilor puse de industria peco) nimeni nu trebuie sa mai spuna nimic. Tirada voastra scoate in evidenta tot mai mult cat sunteti de inapoiati fata de vremurile actuale. Oricat de mult va acoperiti cu invective si agresivitate verbala, sunteti tot mai goi in fata multimii. Pana si orbii vad mocirla mentala in care va scaldati (mai ales tu). Unul o trage cu texte religioase dar e plin de ura si deviatii psihologice. Altul isi rage "bogatia" (ha-ha) de pe acoperisuri sa isi ascunda invidia si "superioritatea", alalalt ramane inchistat in taximetria de 1000km fara sa faca pipi, samd.
    Mai guitati cativa ani si pe urma scapam de voi.
    Pe domeniul electric. Ca in viata reala, tot aia ramaneti. Vai de capul alora din jurul vostru.
    1 2
  • Urata creatie. Dar nah, interesul lor e sa vanda tabla aia de rachete, sa iasa ieftin la cost de productie. Si aia nu poate fi modelata si stantata.
    Si asa, este greu cand o indoaie, aia se retrage si deci vor eixsta panel gaps care nu pot fi redresate.
    Si aici ne duce la cea mai mare problema, de departe. Reparatia. Te izbeste unu, nu grav, dar suficient sa sifoneze tabla asta de rachete.
    Te-a luat dracu, ca nu stie nimeni sa indrepte asa ceva, si aia care stiu vor cere un rinichi si plamanii sa poti plati reparatia.
    Si cel mai nasol, nu poti sa scapi de masina in primul an. Eventual daca vrea tesla sa ti-o ia inapoi si la ce pret vor ei.
    16 3
  • spaclu lu manole
    @Alin, tabla "de rachete" e tabla de inox. Atat. Nimic nou sub soare. Poate pentru tine e "rocket science" dar nu pentru unul cu scoala de ucenici.
    Cum adica "vor sa scape de tabla de rachete, sa iasa ieftin la cost de productie"? Bai, voi va auziti ce spuneti? Viata bate filmul.
    Vezi ca dupa colt rage corul diesel. Esti de-al lor.
    8 21
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Apropo de prostie și curs din gură: explică-ne cum e cu vântul noaptea, să nu murim proști. Geniule!
    "deșii" nici nu știi să scrii.
    6 21
  • @cap-de-maimutz
    E doar o forma de alint, bazata pe lucrurile tembele pe care le rostești pe aici în fiecare zi, și îngâmfarea arogantă cu care îți dai ifose de deștept și le spui altora că sunt proști.

    Te-am putea alinta și @prostutz, @creier-micutz sau @putz-de-delfinutz.

    Sau tu ai putea să începi să te comporți normal și, ca prin minune, nu s-ar mai lua nimeni de @schmuck-utz
    5 20
  • Dan capitan de boi
    Gicule, daca tu crezi ca SRI are timp si resurse sa-o arda pe automarket, sa se uite in gura ta si sa te bage in seama, ai niste probleme serioase la mansarda.
    Fa-ti cadou de Craciun un bilet la sanatoriu, si lasa-te pe mana doctorilor. Singur nu cred ca mai ai vreo sansa sa te stabilizezi.
    6 18
  • spaclu lu manole
    Inca o bucata de informatie, de care n-am avut habar. Din vara se pare ca EU a dat o lege ca absolut orice are baterii, sa fie vandut cu baterii care se pot inlocui. Termenul e 2027.

    Daca se implementeaza asa ceva, inseamna ca putem tine telefoanele mobile ani de zile, fara sa mai incurajam consumerismul. Pentru industria auto deasemenea implicatiile sunt fenomenale. Una din cerintele legii este ca bateriile sa poata fi inlocuite fara scule specializate si de catre oricine. Deci, teoretic, ar trebui sa putem inlocui bateriile la masina la fel de simplu ca mai demult la laptopuri. Sau similar. Bateriile sunt foarte usor de modularizat, cu avantajele si dezavantajele de rigoare.
    Chiar sunt curios ce-o sa iasa din asta. Eu zic ca e o lege data cu cap.
    8 15
  • Andrei
    Masina asta arata ca o migrena de o saptamana.
    3 1
  • Dan capitan de boi
    Te asigur 100% ca nu lucrez la SRI. N-am avut niciodata nimic de-a face cu ei si nici ei cu mine. Iti dai seama cat esti de penibil sa scrii kilometri inutili pe tema asta? Oricum, nu mai citesc demult orice e scris din tine.
    Aici discutam de masini. Faptul ca ai probleme grave e evident pentru oricine, nu trebuie sa fii de specialitate medicala sa-ti dai seama de asta. Sfatul meu, din nou, e sa ceri ajutor specializat pentru ca singur n-ai cum sa mai iesi din asta.

    Sanatate maxima!
    6 1
  • @Dan capitan de boi
    Individul e paranoic, posibil și schizofrenic. Speranța mea e că scrie dintr-un sanatoriu, ceva. Nu e deloc confortabil gândul că mă pot întâlni cu el pe stradă, sau mai rău, pe șosea, și i se năzare că îl vede pe Fănică de la SRI.
    6 1
  • oricine
    Bravo Elon. Ai făcut un pas înainte pe calea progresului. Chiar dacă cu oarecare daune făcute unora care încă nu reușesc să înțeleagă că orice șut în fund înseamnă de fapt un pas înainte .
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru