OFICIAL: Primul Lamborghini electric va fi un GT cu 4 locuri

de Tiberiu Safta
Vineri, 31.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stephan Winkelmann, șeful Lamborghini, a confirmat oficial că primul model pur electric Lamborghini va avea forma unui GT cu 4 locuri, de tipul 2+2. Anterior se credea că primul model cu zero emisii al mărcii italiene va fi un crossover.

La scurt timp după lansarea noului hypercar Lamborghini Revuelto, Stephan Winkelmann, CEO-ul mărcii italiene, a oferit noi detalii despre viitorul model electric al constructorului din Sant’Agata Bolognese. Într-un interviu acordat publicației Motor1, Winkelmann a confirmat oficial că primul model Lamborghini cu zero emisii va avea forma unui GT 2+2.

„Va fi un nou tip de caroserie, pentru că ceea ce lipsește din gama actuală este un GT 2+2, iar eu cred că acesta este o completare bună pentru cele două modele de performanță și pentru SUV”, a declarat Winkelmann.

Primul model electric Lamborghini a fost anunțat încă din 2021. Anterior se credea că acest model ar urma să fie un crossover, datorită unor informații care precizau că modelul va avea o gardă la sol mai înaltă decât actualele modele de performanță ale mărcii.

Deocamdată, nu există multe detalii despre primul model electric Lamborghini. Zvonurile spun că acesta ar urma să primească un design inspirat de noul Revuelto și va prelua inclusiv o parte din tehnologia propulsorului noului hypercar.

De asemenea, se zvonește că noul model va fi un rival pentru viitorul Porsche 911 electric, așteptat să apară până la sfârșitul deceniului actual.

În orice caz, un lucru este cert. Lansarea primului Lamborghini electric va avea loc în 2028.

via Motor1

Comentarii (1)

  • Banditos
    Sper ca nu va prelua mult din conceptul Revuelto si sa scoata pe piata un nou fetish intru bucuria prepubertarilor aflati la varsta majoratului sau mai mari.

    Un GT trebuie sa inspire seriozitate sportiva, agresivitate calculata o masina pentru adulti si sa fie astfel desenata incat sa nu produca nicio emotie si nevoie de achizitie fanfaronilor, fotbalistilor, boss-ilor ori diferitilor influenceri gen fratii Tate si altor croncanitoare asemanatoare.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru