OFICIAL: Primul Mercedes-AMG Plug-in Hybrid debutează în 1 septembrie

de Alexandru Monenciu
Joi, 26.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a publicat o imagine teaser cu viitorul Mercedes-AMG GT echipat cu sistem de propulsie plug-in hybrid. Totodată, a confirmat data lansării: 1 septembrie.

Inevitabil, electrificarea a ajuns din urmă și divizia Mercedes-AMG. În ultimele luni, germanii au tot publicat imagini teaser cu primul model plug-in hybrid din gamă (o versiune de top a lui Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe), iar acum a venit momentul să aflăm când îl vom cunoaște.

Mercedes-AMG tocmai a publicat o imagine teaser pe rețelele de socializare cu acest nou model, însoțită de descrierea "The calm before the roar - 01.09.2021."

Deși au fost vehiculate mai multe denumiri pentru primul Mercedes-AMG cu sistem de propulsie plug-in hybrid, inclusiv GT73e și AMG GT63 E-Performance, nimic nu a fost confirmat oficial.

Știm că va fi comercializat sub seria "E Performance" și că sistemul de propulsie va fi compus dintr-o unitate V8 de 4.0 litri, biturbo, un motor electric și o baterie de 6.1 kWh. Ansamblul va dezvolta circa 820 de cai putere și 1.001 Nm cuplu.

În aceste condiții, Mercedes-AMG a dezvăluit anterior că suta de kilometri pe oră va fi atinsă în mai puțin de 3 secunde.

via Mercedes-AMG

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Deja caria a pătruns în lemn…În mod previzibil, de diviziile de înaltă performanţă ale Triadei (plus Porsche) se va alege praful din cauza e-experimentelor. Daunele suferite de industria auto americană în anii ’70 şi ’80 prin intervenţia samavolnică a ecofascistei EPA se vor repeta şi dincoace de Ocean. Iar muşchii încordaţi de electroase în motorsport sau pe circuite de testare se vor fleşcăi în cele din urmă…Totul în numele sacrosanct al “prioritizării” siguranţei rutiere, dar şi fiindcă viteza va fi considerată, în mod oficial, la fel de scandaloasă precum exhibiţia sexuală.
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru