Oficial: Primul showroom Tesla din România se inaugurează la București

de Paul Cosma
Miercuri, 17.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul showroom independent din România al producătorului american Tesla va fi deschis la București, pe șoseaua Fabrica de Glucoză nr. 6-8.

După ce a înființat oficial sucursala din România, în cursul lunii ianuarie, constructorul american Tesla va deschide joi și primul său showroom, în București. 

Potrivit publicației profit.ro, acesta este cel mai mare showroom Tesla din sud-estul Europei și este localizat pe Șoseaua Fabrica de Glucoză nr. 6-8.

Showroom-ul va fi deschis de Reslounge Rent&Lease, furnizor de servicii financiare pentru achiziția de mașini Tesla, cu reprezentanță și în Ungaria, firma precizând pe propriul site că nu este afiliată /asociată și nu se identifică cu TESLA INC.

Amintim că, în ianuarie, Tesla a publicat o listă preliminară a orașelor din România în care va instala stații Supercharger. Primul Supercharger din țară va fi instalat la Timișoara până la sfârșitul lunii martie 2021. 

Următoarele pe listă sunt București, Pitești și Sibiu, care vor avea stații Supercharger cel târziu în iunie 2021. 

Anul trecut, pe piața din România au fost înmatriculate 56 de mașini electrice Tesla.  

Via profit.ro

Comentarii (34)

  • Virgin Iantu
    Muama,se deschide chiar in fieful coproratistilor din Bucuresti,cine s-ar fi asteptat :)Edikk,daca iti faci lectiile la timp,poate te lasa mamica sa casti si tu gura la taiatul panglicii.
    38 24
  • ACE - Craiova
    MULT SUCCES TESLA - si in Romania!

    P.S. Inca nu a aparut pe site-ul supercharge.info informatia ca s-a obtinut Autorizatia de Construire pentru prima statie electrica Supercharger din Romania.
    17 24
  • Constructorul american Tesla va deschide joi primul său showroom.
    Showroom-ul va fi deschis de Reslounge Rent&Lease, firma precizând nu este afiliată /asociată și nu se identifică cu TESLA INC.
    Calitate, tata.
    48 10
  • Cam slabut articolul; pana si Buhnici a facut un live reportaj mai bun. E Tesla dar nu e Tesla. Goana dupa click-uri a ajuns si pe aici.
    17 25
  • Nu ne luam lumina de la Buhnici,nu dam doi bitcoini pe parerile lui de nimeni in orice domeniu.
    23 13
  • Edi va fi cleaning manager
    27 14
  • netam-nissan
    poate vând la noi unele mai ieftinache și fara ciocul ăla de rață
    la salariul meu mi-aș permite doar una cu baterie VSR very-short-range deci 5-6 kilovaci.
    dl Edikk poate confirmă -am auzit că dau bonus un panou fotovoltarenic de pus pe balconu garsonierei.
    31 13
  • inexorabil
    ‘zent! ;)
    5 19
  • inexorabil
    Electrikkk, fratziwear, ca să-ţi fac în ciudă, îmi voi procura o Tesla “miştoacă” rău. Dar îi voi impune nişte pretenţii vânzătorului, căci nu vreau orice fel de Tesla, ci musai una cu coadă din lemn de esenţă rară.
    25 22
  • inexorabil
    Bravos Tesla! Bravos Tesla! Bravos Tesla! Bravos…Scuze, mi s-a blocat placa. Mergeam fără să mă uit pe unde şi, din cauza asta, m-am ciocnit cu un supercharger, am intrat efectiv în el şi încă mă aflu sub efectul neprevăzutului incident. Mă zbat să scap, dar…Bravos Tesla! Bravos Tesla! Bravos Tesla! Atât mai pot să articulez: cele mai cordiale salutări din inima radiaţiilor electromagnetice. Ah, şi de când nutream la curent moca, fericiţi cei flămânzi...bzzzzzzzzzzzzzz! (“Pentru moment, abonatul nu poate fi contactat. Vă rugăm reveniţi”).
    20 25
  • Marian
    Wow, ce dezamagire acest articol!!!

    Incepe cu cuvantul transant "OFICIAL".. Pai ce e oficial? Articolul acesta este unul oficial al Automarket? Sau poate titlul lui este unul oficial? Anuntul de presa oficial al Reslounge? E ca si cum ai pune un anunt pe olx "ORIGINAL... Replica aifon 14" adica o replica originala a originalului.

    Pai acest la acest showroom nu e nimic oficial Tesla..este un showroom Reslounge care are niste masini prin el, intamplator masini oficiale produse Tesla. Ca si Targul Vitan are numai samsari oficiali ai tuturor marcilor posibile de pe planeta. Doar ca samsarii sunt oficiali, nu si targul vitan ca showroom al masinilor de acolo.

    Deci astia de la Reslounge cum le spune si denumirea completa sunt niste baieti de leasing, adica ofera finantari la achizita de Tesla, ca de service au declarat oficial ca se face "pe plan local", adica BUDAPESTA (unde e mama lor de companie..adica mother company) si daca e mai grav, VIENA.

    Si poti cumpara DOAR pe LEASING (daca ai cashul jos nu ai cum), iar finantarile lor le pot da DOAR PERS. JURIDICE, deci doar cu buletinul de om nu se poate.

    Halal Official Showroom !
    27 7
  • Marian
    Pai acest la acest showroom nu e nimic oficial Tesla..este un showroom Reslounge care are niste masini prin el, intamplator masini oficiale produse Tesla. Ca si Targul Vitan are numai samsari oficiali ai tuturor marcilor posibile de pe planeta. Doar ca samsarii sunt oficiali, nu si targul vitan ca showroom al masinilor de acolo.

    Deci astia de la Reslounge cum le spune si denumirea completa sunt niste baieti de leasing, adica ofera finantari la achizita de Tesla, ca de service au declarat oficial ca se face "pe plan local", adica BUDAPESTA (unde e mama lor de companie..adica mother company) si daca e mai grav, VIENA.

    Si poti cumpara DOAR pe LEASING (daca ai cashul jos nu ai cum), iar finantarile lor le pot da DOAR PERS. JURIDICE, deci doar cu buletinul de om nu se poate.

    Halal Official Showroom !
    12 4
  • @inexorabil
    s-a bagat wi-fi la Balaceanca?

    Tine-te de tratament ca ai sa ajungi rau!
    12 22
  • “ După ce a înființat oficial sucursala din România, în cursul lunii ianuarie, constructorul american Tesla va deschide joi și primul său showroom, în București.“
    14 5
  • “Showroom-ul va fi deschis de Reslounge Rent&Lease, furnizor de servicii financiare pentru achiziția de mașini Tesla, cu reprezentanță și în Ungaria, firma precizând pe propriul site că nu este afiliată /asociată și nu se identifică cu TESLA INC”
    18 5
  • Raportul anual Mobility Insights, publicat de LeasePlan, împreună cu compania de cercetare de vârf Ipsos.

    Raportul, care se bazează pe rezultatele unui sondaj efectuat pe mai mult de 5.000 de șoferi din 22 de țări, constată că, la nivel internațional, cei mai mulți șoferi consideră vor să treacă la utilizarea vehiculelor electrice (EV), identificând în raport semnificative beneficii economice și de mediu.

    Factorul inhibitor dominant pare să fie costul cumpărării unui vehicul electric, așa cum au spus 57% dintre respondenți - media generală.

    În ciuda interesului crescând față de vehiculele electrice, șoferii din toate țările chestionate sunt reticenți să facă tranziția din cauza:

    - infrastructurii limitate de încărcare, 35% dintre șoferi citand lipsa de stațiilor de încărcare, ca frână cheie;

    - ultimul pe „lista” preocupărilor cu privire la tranziția la vehiculele electrice este autonomia mai mică de conducere a vehiculelor electrice
    (34% din media generală).

    Odata cu eliminarea - treptată - a acestor factori, prin:
    - aparitia de modele electrice cat mai diverse si concurenta reala intre producatori,
    - dezvoltarea infrastructurii de incarcare si
    - cresterea generala a autonomiei vehiculelor electrificate,
    lucrurile se vor schimba de la sine.
    12 6
  • Asa cum am spus in repetate randuri, masinutele cu baterii NU sunt solutia, ci doar o chestie de trecere de la combustibilii fosili mult-blamati la ceva nou si mai eficient decat ei. Nu mai putin poluant, ci mai eficient, pentru ca intotdeauna eficienta si pretul sunt cele care dicteaza, nu grohaitul progresist-oengist-incalzirist.
    Si, tot asa cum am mai spus, hidrogenul e cel care detine, in momentul asta, potential suficient pentru o schimbare reala de paradigma. Luati si cititi aici: https://www.businessinsider.com/car-bike-tesla-amazon-gates-bezos-climate-change-fuel-drone-2021-2

    Bine... nici macar pasta de hidrogen inventata de germanii din articol nu e mai eficienta decat "good old Diesel" :) Dar na, azi m-am decis sa fiu mai indulgent. :)

    Oricum, dupa cum deja e ceva cunoscut de toata lumea, ZI DE ZI, DIESEL DEASUPRA TUTUROR! :D
    19 11
  • Poti sa te iei de mana cu inexorabil, netam-nissan si tatraurs...

    Ce este rau in a fii progresist? vad ca in mintea voastra suna ca si cum ai trafica cocaina?

    Avea vreun sens sa ramanem la stadiul de pestera?

    Oamenii trebuie sa progreseze si sa evolueze...asta e menirea lor...aaa, ca ii doare pe unii care nu pot tine pasul e cu totul alta problema!!!

    Astept sa ne lamuresti care e problema cu progresistii...suna a ingrijorare de sudor, sculer matriter, militian cu bac-ul luat la 40 de ani etc
    9 17
  • Fanel de la 11:41
    Mai plimba-te si tu prin America de N si Europa de V mai ales in zonele neturistice si apoi vino si muge aici pe site.N-ai treaba in salon?Ai o ora libera?
    13 7
  • Marin Preda...
    ...gramatica lu' Fanedikk."in a fii progresist"Voiai sa scrii a fi progresist,cu un singur i dar iar ti-a scapat mana pe tastatura,nu? Sa fii fericit si ''nu mai ''(sic) bine!
    15 8
  • deja veselii astia 4 amintiti de tine formeaza hora locala a regresistilor si negationistilor. am mai zis: ei incearca sa incetineasca trenul cu o frana shimano cum am eu la bicla. succes!!

    ei se contrazic inclusiv in afirmatiile lor, pentru ca chiar si tehnologiile clasice, progreseaza constant si se rafineaza in timp, nu raman pe loc. iar la un moment dat, cedeaza locul tehnologiilor noi. de asta nu mai avem azi imprimante matriceale ci cu laser, de asta nu mai avem azi tv cu tub catodic ci flat panel cu led, de asta nu mai avem azi telefon fix, ci doar mobil conectat permanent la www.

    tot respectul pentru adepti ai clasicului cu mintea deschisa (gen @dan_grc, @zarnesteanu) care inteleg evolutia, progresul si mersul firesc al lucrurilor, oameni destupati si cu viziune cu care poti avea un schimb de idei. dar cu astia 4 cu mintea pietrificata... nicio sansa.

    semnat: un progresist. fara glezne goale, pt tatraurs.
    7 15
  • Ca si pana acum, cine are bani o sa cumpere, cine nu are, doar se uita prin vitrina. Restul comentariilor sunt de prisos.
    9 3
  • Inca o data,va rog mult,vreau sa nu uitati,o sa repet asta pana va intra tuturor in cap aceasta expresie mareata:"incearca sa incetineasca trenul cu o frana shimano cum am eu la bicla". S-o notati pe o hartie si s-o lipiti oriunde prin casa s-o vedeti mereu,inclusiv pe oglinda de la baie cand va spalati pe dinti.O sa scriu o carte cu aforisme personale in care o sa repet expresia asta la nesfarsit.Sa nu uiti,Darie!
    6 7
  • @ Fanel de la 11:41
    Stim ce face KGB-ul in America de Nord si Europa de Vest si in Romania!

    Se numeste subversiune! O fac de multa vreme si folosesc acelasi bau bau:
    - spaima de tehnologie;
    - spaima de oameni bogati: gen Bil Gates
    - spaima de tratament medical: anti vaccin, nu exista corona virus etc

    + multe altele...

    toate astea se promoveza de la american la american, de la canadian la canadian ca un nou sistem de valori...

    si in romania se face face aceeasi promovare cu ajutorul unor idioti utili, fosti militieni, fosti securisti etc
    se spera in ascensiunea Chinei, intr-un nou comunism, sau macar un mic sistem opresiv, dictatorial.
    8 13
  • @12:39
    Sigur,bre,rusii fac Brexitul,pun presedinti in America( voturile Putin le-a furat pentru Bideu),finanteaza BLM,aleg castigatorul la Eurovizion,baga crize financiare prin Wall Street.E asa cum spui tu. Acum,intoarce-te frumos la tine in salon si incearca sa te linistesti.
    11 4
  • inexorabil
    Măi “anticomuniştilor” (adică adversarii unei…utopii, condamnată să rămână înţepenită în “statutul” ei) – în schimb, idolatri juraţi ai SOCIALISMULUI (indiferent ce formă “evoluată, “avansată”, ar adopta acesta, mai ales pe arie interdisciplinară: transumanism + ecologie + feminism + LGBT + metisare rasială + corporatism + hashtag – deci nu doar patru, ci şapte călăreţi ai Apocalipsei!) – nu mai inovaţi (abuziv) în biata limbă română! Oare când vă va intra sub craniile alea groase certitudinea că nu sunt admise în vorbirea curentă “europenismul”, “negaţionismul”, “regresismul” şi ce vă mai fată mintea odihnită?...

    Mafănikkk taică, las-o baltă cu “conspiraţia rusă”. Dictatura REALĂ şi cea mai odioasă din istorie (sau totalitarismul IDEAL) o pregăteşte tot EMOL-ul (după “încălzirea” regională cu bolşevismul şi nazismul sau “stretching”-ul experimental) şi se va întemeia pe ideologia MILENARISMULUI, care este o erezie…milenară – balaurul socialist cu şapte capete descris mai sus poate fi calificat drept deschizătorul de drumuri al lui “Global Village”, alias cuşca (sau mai degrabă puşcăria) ultramilitarizată din care nu vei putea ieşi decât mort…Fizic. Colţii Fiarei s-au ivit deja şi poartă nişte nume forţate în prealabil (de prinţul tenebrelor) să pară extrem de tentante în contextul “pur întâmplător” al “celor mai grave ameninţări pentru omenire” (adică “pericolele” de natură microbiologică, menite să stârnească spaima generalizată şi paralizantă) : SECURITATEA şi SĂNĂTATEA. Aceşti doi “colţi” vor devora necruţător singurele averi dăruite de Sus omului încă de la naştere şi, deci, inestimabile: LIBERTATEA şi INTIMITATEA.
    Aşadar, cine este dispus să accepte un asemenea schimb?...Eu, unul, chiar cu preţul acestei vieţi telurice perpetuu deşarte, decretez: categoric NU!!! Culmea, altădată mă plictiseam de libertate şi de viaţă privată (nu mă refer la aspectul sexual) în care nu “interfera” nimeni; acum însă le văd ca bijuterii inegalabil de preţioase şi musai de ocrotit până la ultima suflare…1000 de covizi să mă năpădească laolaltă şi 1000 de tratamente “garantate” şi “gratuite” să mi se ofere, tot laolaltă, şi tot nu mă voi clinti din crezul meu…Ştiu, sunt consecvent ca boul (sau poate că boul este consecvent ca mine).
    11 9
  • @/-\
    Problema cu progresistii e ca se afla in treaba. Ca nu stiu sa faca nimic, isi inventeaza cauze pentru care sa lupte si prin care sa isi faca si ei un rol in lumea asta. Intotdeauna, oalele sparte de acesti indivizi care se considera adeptii progresului sunt platite si carpite de capitalisti, de conservatori, cu eforturi uriase, cu cheltuit resurse colosale si cu pierderea a mii, sute de mii, milioane de vieti omenesti. Intotdeauna altii trebuie sa plateasca visele umede cu planeta albastra si frunzulitze verzi, cu egalitatea, cu "binele comun", cu drepturi peste drepturi fara obligatii, cu aruncatul la cos a religiei si a traditiilor care ne-au format.
    Exemplul eolienelor si panourilor solare sunt cel mai la indemana si poate o sa reusesti pana si tu sa-l intelegi. In Germania s-au bagat sume colosale in subventii pentru eoliene si pentru panouri. Pana la urma, Hantz a inteles ca totul e o porcarie fara margini, conducatorii lui Hantz la fel + au facut pe ei de teama unor accidente ca cel de la Fukushima si au inchis cu mare tam-taram centralele atomice. Rezultatul e ca acum consuma tot mai mult carbune si tocmai se pregatesc sa finalizeze o ditamai tzeava de gaz de la Ivan care sa le alimenteze industria energofaga, in injuraturile si huiduielile tuturor celorlalti "parteneri" UE, care bine-nteles ca sufera enorm din cauza ca economiile lor sunt practic handicapate de Germania, cu preturile preferentiale pe care le au la energia importata de la Ivan. Proiectul asta cu duda de gaze a fost pus in paranteze cat timp la Casa Alba a fost Trump. Acum a venit progresistul vostru iubit, Bideu (prin ce metode a castigat, cred ca e cam clar pentru toata lumea ;-)), tzeava de gaz va fi finalizata. In plus, pentru ca stiu ca iubesti planeta si esti amorezat de copaci si ozon, amprenta de carbon a prietenilor cu magazine Lidl a crescut in mod constant si nesimtit in ultimii ani. Dupa ce se va finaliza duda, o sa scuipe si mai mult codoi in atmosfera.
    Ce vreau sa spun: problema cu progresistii e ca una vorbesc, alta fumeaza. Si ar trebui sa nu te mai uiti la alde Digi24 si toata presa vesela, pentru ca adevarul n-ai sa-l afli de acolo. Desi... stiu ca pt voi, stangacii, adevarul nu e o valoare. Probabil ca de la asta pleaca tot de fapt.
    Progresul, ca tot ai zis de el, nu trebuie facut cu fortza, cu directive UE, cu subventii crase din banul public. Nimeni n-a trebuit sa finanteze de la bugetul de stat motorul pe benzina sau cu aburi. Cand au fost destul de eficiente si de competitive ca pret, cand a ajuns sa fie mai ieftin si mai productiv sa cumperi o camioneta cu motor pe benzina in loc sa cumperi si sa intretii 10 cai in grajd, oamenii au cumparat camionetele, pentru ca a fost o chestie simpla matematica pe care cred ca si tu ai intelege-o. N-a venit Merkel sau Citu sa dea 10.000 de eur din banii prostilor care-si platesc taxele ca sa-si ia micul intreprinzator camioneta pe benzina. Nu a fost nevoie.
    ALA e progres, natural, in baza cifrelor reci, a matematicii simple, nu pe baza de ideologie ieftina progresista, cum ca trebuie sa salvam planeta si punem la bataie pentru asta sume colosale in schimbul carora nu primim inapoi nimic, doar pentru saracirea si exportul de bunastare spre alte tari.
    De asemenea, "progresismul" vine la pachet cu anularea tuturor traditiilor si perceptelor care au facut lumea civilizata sa fie si sa functioneze cum functioneaza acum. Vine cu anularea capitalismului, care a scos din saracie in ultimii 70 de ani miliarde de oameni, si nu e o cifra scrisa din burta. Cauta sa vezi. Efectiv miliarde de oameni au fost scosi din foame datorita capitalismului si a lumii libere si civilizate. Pentru progresisti, capitalismul e o problema. Pute. Trebuie abolit si inlocuit cu socialismul planetar. Ultima oara cand niste popoare de prin zona au incercat socialismul bazat pe ideologie, distractia s-a terminat cu 100.000.000 de morti. Cifra oficiala. Neoficial se vorbeste de 200.000.000 de morti.
    In loc de concluzie: nu e o problema ca Musk construieste si vinde masinute cu baterii. E liber construiasca moara de malai atomica daca doreste. Problema e cand politicienii se apuca sa sprijine o arie a industriei, pe baze ideologice, nesustinute de stiinta si analize clare, manati de o ceata de ecologisti guralivi si isterici. Problema e cand taxezi o zona a industriei in timp ce subventionezi de la buget alte zone, fara sa intrebi pe cineva despre asta. Daca alde Musk si-ar vinde produsele profitabil si cu asta basta, fara sa fie pedepsite prin hipertaxare produsele concurente, si fara sa ia subventii si facilitati fiscale pentru produsele lui, atunci nimeni nu ar avea nicio problema cu el. Dar asa, este evident ca macar o parte a publicului, in speta aia care gandeste, e iritata de situatia revoltatoare de acum.
    13 8
  • lasa ca nu arunca nimeni la cos traditiile si religia - nimeni nu va face asta niciodata - numai comunistii au incercat asta si cu paganii

    Putem sa mai adaugam pe lista de spaime ce trebuie capitalizate de comunisto-oligarhisti, pe langa fricile de mai sus fata tehnologie, oameni bogati, medicina:
    - spaima de interzicere a Bisericii

    se vede ca sunteti capitalisti inraiti prin demonizarea tehnologiei!

    Ba, nici la vrajeala nu sunteti buni!

    Un capitalist adevarat isi optimizeaza intotdeauna costurile, cauta tehnologii noi sa-si maximize profitul! Intotdeauna capitalistii investesc in tehnologie!

    Voi va imaginati cat de fericit este un proprietar de hotel care are posibilitatea sa fie stimulat sa-si monteze pompa de caldura si panouri solare? Se numeste optimizare de cost, cresterea profitului!!!

    La fel cum au investit in calculatoare in anii 60-70. Tot companiile au cumparat computere ce costau zeci de mii de euro! prin increderea lor in tehnologie au ieftinit pc-urile ca sa aveti voi posibilitatea sa delirati live!

    Din pacate pentru voi, ca sunteti chinuiti rau de ideea ca masinile electrice vor invada lumea, la nivel global s-a hotarat adoptarea de masini electrice si schimbarea tehnologiilor!

    S-a dat startul unei noi ere in dezvoltare!

    Cateva consecinte:
    - cladirile vor trebui sa-si acopere consumul propriu de energie din productia proprie; deja e lege inclusiv in Romania incepand cu ianuarie 2021
    - masinile electrice se vor transforma intr-un perpetuum mobile, vor produce energie in timp ce se deplaseaza;
    - lumea va avea parte de un restart, un nou inceput, foarte multe utilaje urmand sa fie electrificate.
    - la nivel de gospodarie individuala, indivizii vor deveni rapid independenti din punct de vedere energetic;
    - va trebui ridicata stacheta in invatamant pentru a pregati mai bine oamenii

    ce ma? credeati ca daca ati pus mana pe tot dupa revolutie in loc sa retrocedati oamenilor, sunteti in stare sa le administrati si sa le dezvoltati?
    6 11
  • inexorabil
    @PMC, nu vreau să se creeze impresia că îţi adresez slavă deşartă, dar chiar m-ai impresionat! Am măcar acest drept, nu?

    I-ai închis “ca la Fazan” pe e-deposedaţii de irisuri, dar nu te iluziona că te vor aproba sau – cu atât mai puţin – că vor renunţa la “lupta” lor invariabil absurdă…Fiindcă (pardon, pentru că – sigur Mafănikkk stă la pândă) se cuvine să înţelegem în mod esenţial, odată şi odată: astăzi, puterea de fascinaţie a scamatorului-şef (adică a potrivnicului Adevărului) este insurmontabilă pe pământ (totodată, trebuie să admitem cumplita realitate, conform căreia numai din cauza păcatelor noastre i s-a îngăduit de Sus împieliţatului această samavolnicie absolut nestingherită – din fericire, doar temporară, adică până la judecata şi prăbuşirea lui veşnică...). Cine are o problemă de percepţie în acest sens, chiar şi creştin şi bineintenţionat să fie, se va confrunta cu morile de vânt...În traducere liberă: va obosi sperând că oile rătăcite vor veni sau se vor întoarce în staulul Căii, Adevărului şi Vieţii.

    Păi n-aţi observat că, de ceva vreme, eu nici nu mă mai sinchisesc cu “munca de lămurire” ? Am ales, în mod ireversibil, fix sabia!!! Una morală, evident. Dar o voi face să fie tot mai ascuţită, o veritabilă katana a disconfortului (dinadins) psihic/psihologic…Cu alte cuvinte, katana vs. satana.

    NOTĂ. Nu prezentaţi niciun punct comun cu preceptele capitaliste, deci nu vă mai cufuriţi pe voi, şerpi vicleni! Cumva “optimizarea costurilor” înseamnă eufemismul “perfect” pentru…”reducerea costurilor” ?! Băi, cum vă daţi singur în vileag cu cacealmaua voastră “capitalistă”. Dar de conceptul de “calitate totală” aţi auzit? Inclusiv sub raport estetic…Păi, dacă ditamai Mercedes-Benz (cel care acum simte oroare faţă de denumirea sa istorică de Daimler!) ia prea fada şi plictisitoarea Tesla drept pildă arhitecturală (nota bene: tocmai pentru clasa-regină, S!?), atunci orice logică ţi se barează din start!
    Pa şi pusi, game over! Tehnologismul (îi ştii definiţia, Mafăilă?) – mai ales varianta ontologică plantată în solul minimalismului – nu poate echivala cu “dezvoltare pe principii capitaliste”, implicit nu trimite cu gândul la niciun “progres” (decât eventual în mintea voastră contorsionată). În definitiv, goana (dementă) după profit nu caracterizează defel portretul moral al militantului tipic de Dreapta…
    În loc de epilog: vai de capul vostru de inculţi notorii şi de urechişti “persuasivi” !
    Şi, hai, n-o spune evaziv, recte “la nivel global s-a hotărât”, fiindcă deciziile “lucide” (de fapt, exclusiviste, arbitrare), cu iz (fetid) de ordine tunătoare, instantaneu obligatorii (pentru toate guvernele-marionetă de pe Glob), se pronunţă DOAR la nivel de castă, adică în măruntaiele EMOL-ului! Crima constă în faptul absolut revoltător că hatârurile (eh, în realitate poruncile stăpânului lor din tenebre!) unei clici restrânse de “ezoterici”/”iluminaţi” (indiscutabil trilionari) care se închipuie dumnezei infailibili, invulnerabili, suverani şi pereni “trebuie” (via “mainstream media”, că nu se poate altfel) convertite în “opinii/cerinţe unanime” ale prostimii planetare…
    8 9
  • inexorabil
    Lume, lume…te-ai întors cu fundul în sus! Cum, bre? Parcă nu-mi vine a crede (mă tot frec la cepele ochilor) : Mafia îi menţionează pe Dan Grecu şi pe Zărne în sens pozitiv?!? Wow! – exclamaţie ireductibilă ca traducere. Iată cum se conturează o mentalitate oportunistă & politicianistă 100 % : dujmanii tradiţionali îmi pot deveni oricând prieteni, dacă îmi impune o anumită conjunctură, cum ar fi aceea în care, mort-copt, râvnesc a doborî (primordial în materie de argumente) proaspătul şi indigestul “grup al celor patru” (subsemnatul, Tatra, PMC şi Netam – fără a sugera o ordine a importanţei).

    Acum ar fi interesant de manifestat reacţia “oficială” a celor doi noi “aliaţi” ai fiinţei (neobosite) cu mii de feţe…Cică, subit, Mafia vă apreciază, băieţi! Zărne, nu mai primeşti nota 4 (deci nu sta jos şi nu te îneca în bere), iar tu, Dane, deşi tot BMW ai, nu mai eşti cocalar :D
    9 5
  • ai uitat frate timpul de incarcare a bateriei.
    Asta e problema majora, nu autonomia.
    Si asta nu se va rezolva.
    Iar pretul nu va scadea pentru ca ala nu e dictat de manopera sau de cercetare dezvoltare ci de materia prima, care ce sa vezi! nu prea e abundenta.
    4 1
  • @\-/ E asa varza in capul tau, incat chiar nu merita sa ma apuc sa-ti raspund. Fara suparare, dar chiar nu ai cunostinte elementare despre ceea ce incerci sa elucubrezi iresponsabil p'aici. Sa stii ca nu ti-am raspuns tie cand am raspuns la aia cu "ce e rau in a fi progresist?". Am raspuns altora, mai cu minte, care s-ar putea sa citeasca subsolul articolelor cu masinute cu baterii, si poate reusesc sa le aprind niste beculete. Si sa-i fac curiosi sa sape ei insisi ca sa-si faca o idee despre ce se petrece cu lumea in care traim. Dupa cum ai pus problema in primul "comentariu", era clar ca n-are niciun rost sa-mi pierd vremea cu tine. Si n-o spun ca sa te necajesc, ci pe bune. Du-te pune mana si citeste. Nu e niciodata tarziu sa te pui la punct cu niste cunostinte elementare si chiar daca te-ai facut de ras pana acum, nu e de colea sa nu te faci de ras de acum inainte. Si nu-ti spun in bataie de joc, repet.

    @inexo: ma bucur ca ai revenit! La un moment dat renuntasesi. Si multumesc pentru aprecieri.
    9 5
  • inexorabil
    Anul trecut pronunţasem nişte “anateme”…Ulterior, m-am “înmuiat” şi, astfel, am revenit la vechile sentimente, dar văd că respectivul membru al comunităţii AM (prefer să nu-l nominalizez) susţine cu (aceeaşi) fervoare cauza “electrică” (considerând-o “mântuitoare” din toate punctele de vedere: politic, economic , tehnic şi social). În stil Mafănikkk, adică blamând M.A.I. (deşi se foloseşte din plin de acestea!!!).

    În atare condiţii, nu voi concepe un nou rechizitoriu, ci pur şi simplu îl voi ignora cu desăvârşire de acum încolo…Îmi pare foarte rău, dar nu încape nicio îndoială că şi-a ales definitiv “tabăra” (de altfel, asistăm la un gest foarte democratic în substanţă, deci este dreptul lui şi natural, şi constituţional!). Din principiu, eu nu admit jumătăţile de măsură şi nici viziunea “cu picioarele în două luntri” (botezată, eufemistic, flexibilitate sau maleabilitate). Este just că ofensiva compromisului doboară, în zilele noastre, cam orice rezistenţă (fie ea şi organizată pe dogme ortodoxe!) şi ar fi o infamie (în primul rând, o minciună) să afirm că, personal, eu am rămas “curat şi uscat”, dar, în chestiuni fundamentale, trebuie să dai credit…conştiinţei, nu să te laşi antrenat de iluzia (trăirii) clipei…

    PS. Da, sunt (auto)condamnat a muri ca REACŢIONAR neoperabil, incurabil. Punct!
    5 1
  • Am uitat sa zic ceva, extrem, EXTREM de important:

    Eu o sa ma uit mai atent la Tesla cand or sa le monteze motoare DIESEL! :-D

    Cred ca nu mai trebuie sa precizez de ce :))
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru