OFICIAL: Succesorul legendarului Lexus LFA va fi electric. Va avea cutie manuală și tracțiune integrală

de Tiberiu Safta
Marti, 06.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a confirmat oficial că succesorul emblematicului LFA va fi un supercar electric. Acesta va avea cutie de viteze manuală, tracțiune integrală și direcție electronică.

După mai mulți ani de zvonuri și speculații, Lexus tocmai a confirmat oficial că succesorul legendarului LFA, produs între 2010 și 2012, va fi unul electric. Viitorul model va fi bazat pe conceptul Electrified Sport, prezentat la începutul acestui an.

Deocamdată, constructorul nipon nu a oferit informații despre performanțele noului model, însă spune despre acesta că va putea atinge 100 de km/h în doar 2 secunde. Noul model va avea și tracțiune integrală, așa că este de așteptat ca noul model să aibă cel puțin două motoare electrice, unul pentru fiecare punte.

Lexus a mai confirmat și faptul că viitorul supercar electric va avea o cutie de viteze manuală, în ciuda propulsorului electric. Alături de asta, viitorul model de serie va avea și o direcție electronică steer-by-wire, precum și frâne de tipul brake-by-wire.

La final, constructorul japonez a precizat că modelul de performanță va avea o autonomie de peste 700 de kilometri. Deocamdată, nu se știe când ar urma să fie lansat succesorul electric al lui LFA.

via Lexus

Comentarii (1)

  • Octavian
    Supercar electric cu "steer-by-wire", "brake-by-wire" si... cutie manuala :)))
    Oare in alea 2 secunde cat ajunge de la 0 la 100 ai timp sa schimbi si viteza? Glumesc, probabil va avea maxim 3 viteze deci nu e nevoie sa schimbi pana la 100 dar oricum o ciudata.
    Presupun ca si cutia o sa fie tot "by-wire"
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru