Lexus publică noi imagini cu o viitoare mașină sport electrică

de Tiberiu Safta
Marti, 15.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez a oferit câteva imagini cu o mașină sport electrică ce ar putea intra în producția de serie în viitorul apropiat. În mod neobișnuit, mașina din imagini nu este considerată un concept.

Mai devreme în acest an, Lexus ne-a oferit mai multe imagini cu câteva concepte care au șanse mari să devină modele de serie în viitorul apropiat. Primul concept a fost cel al unui SUV electric, iar al doilea este o berlină care se aseamănă cu modelul de serie IS. Ambele mașini au fost anunțate încă din decembrie, atunci când Toyota și Lexus și-au prezentat planurile pentru tranziția către un portofoliu de modele electrice până în 2030.

O altă mașină anunțată tot atunci este și acest model Lexus, care anunță o viitoare mașină sport electrică. Constructorul nipon a oferit abia acum primele imagini cu noul model. Față de celelalte două mașini, aceasta nu este considerată a fi un concept.

Noua mașină sport Lexus are câteva asemănări de design cu mai multe modele de serie Lexus și Toyota mai vechi. Privită din lateral, noua mașină pare a fi o interpretare modernă a lui Toyota 2000GT și chiar o versiune mai alungită a actualei generații Toyota Supra.

Partea din față este asemănătoare cu un model de serie McLaren și este desenată după o rețetă aerodinamică foarte elaborată. În partea din spate remarcăm lipsa lunetei, iar bara spate este sculptată cu două prize de aer în zona unde ar fi amplasată evacuarea.

Lexus susține că accelerează de la 0 la 100 km/h în circa 2 secunde, evident, cu ajutorul unei tracțiuni integrale. De asemenea, Lexus susține că mașina ar avea o autonomie de 643 de kilometri, însă nu a oferit mai multe detalii despre acumulatori și timpul de încărcare.

Viitoarea mașină sport electrică Lexus va face parte din portofoliul de modele electrice lansate până în 2030. Constructorul nipon a spus despre mașină că "simbolizează viitorul mărcii Lexus și reînvie spiritul emblematicului Lexus LFA".

via Lexus

Comentarii (14)

  • Ar face bine sa nu mai aduca aminte de LFA pentru ca o buna parte din "spiritul" acelei masini era asociat cu motorul V10 si sunetul evacuarii, la care au avut o contributie majora cei de la Yamaha - divizia instrumente muzicale :)

    Design-ul este insa foarte frumos. Mie imi aduce putin si cu ultima MX5 hardtop.
    9 4
  • @UnAlex
    Asa cum V10 e trecutul, electrificarea e viitorul. Sunetele pot fi facute foarte usor si interior si exterior cu diverse sisteme. Nu trebuie sa imputi ca sa asculti muzica.
    4 17
  • Mai e cineva pe aici pasionat de motoare,masini si condusul sportiv sau au mai ramas doar iubitorii de aspiratoare electrice si pedarde de 1000cmc cu tamburi pe puntea spate? Mi-ar placea ca AutoMarket sa-si faca si o sectiune numai cu modele electrice unde sa nu intru niciodata,doar pentru edikkii frustrati si inspaimantati de poluare,fiecare cu ce iubeste.
    @@@un alex," sunetele pot fi facute foarte usor"vezi ca-ti mimeaza...dar daca pe tine te face fericit...
    11 6
  • @trantaurs
    Aceasta masina se adreseaza celor pasionati de motoare si condus sportiv.
    Ca sa intelegi, te uiti la forme, la performante si la poza: e o masina pe circuit. Spre deosebire de cei carora la plac cursele cu putori prin orase!
    Deci clar tie nu ti se adreseaza si nu inteleg de ce comentezi daca nu te intereseaza masinile electrice. Fa-ti un bine si fa-ne un bine si nu-ti mai da cu parerea la articolele astea. Nu mai intra sa citesti daca nu esti interesat. Mergi la talcioc unde vei gasi pasionati de motoare si condus sportiv: gasesti BMW-uri facute din bucati, cu multi km dati inapoi vandute ca masini noi celor pasionati ca tine.
    Deci nu trebuie facuta rubrica separata despre masini electrice, trebuie doar ca tu, inexorabil, dan_grc sa nu mai intrati sa va dati cu parerea despre ce nu aveti habar.
    6 11
  • Edikkk
    Lexus bla bla bla....

    Poze generate pe calculator, vorbe goale şi multe....

    Până la fapte.... cale lungă...
    2 12
  • Edikkk
    Până atunci Tesla model S plaid este singura maşină care face 100 km/h sub 2 secunde

    Fapte reale, nu poveşti
    4 8
  • Mircea Badea
    sunt placut impresionat! sa-i facem rimacului niste camarazi..

    ps: abia astept sa aud cum maraie feroce precum KITT!
    4 4
  • https://useit.ro/fun/zborurile-fantoma-care-au-impanzit-cerul-ce-rol-important-au-pentru-companiile-aeriene-7598.html

    Încălzirea globală e doar pentru prosti
    9 2
  • @20:12... adică cum ai face sex virtual... Senzațiile sunt tot pe acolo
    7 2
  • @Edikkk
    Lexus e cea mai fiabila marca si pe cand Lexus producea hibride de serie, tu te incaltai cu fesul.
    Tesla mai are mult pana sa ajunga la nivelul Lexus, deci nu isi are rost comparativ.
    9 1
  • inexorabil
    “Vă daţi cu părerea”…Stop, Mafioso! Noi măcar avem o PĂRERE – în schimb, voi doar reproduceţi papagaliceşte “axiomele” (başca “ştiinţifice”) stăpânilor voştri veşnic “invizibili”.

    Deci aşa, hm? Noi n-am avea habar de maşini? Bine însă că voi, absolvenţii de la A.N.I.M.V., vă bucuraţi de cursurile unei secţii T.C.M. şi ale uneia de Transporturi înfiinţate acolo.

    Nu uitaţi: sfârşitul D.G.S.P. în stoica patrie a voievozilor ortodocşi va fi unul horror, cum n-a consemnat niciodată istoria.

    PS. Wow! Ce coincidenţă…Cod de acces pentru apariţia acestui text: “1954”. Adică anul în care s-a realizat varianta desene animate a “Fermei Animalelor”, cu final diferit de cel din roman. La acel final m-am referit în ultima frază dinaintea PS-ului.
    8 2
  • Comentariul legat de sexul virtual e evident unul ironic
    6 1
  • Edikkk
    @@Edikkk
    la 16.02.2022, 10:21


    Lexus nu e cea mai fiabilă de mult.

    Tesla este cea mai fiabilă maşină din lume

    Da, da.

    La fel cum Volvo nu este cea mai sigură maşină din lume, ci Tesla este cea mai sigură maşină din lume.

    Vezi că trăieşti în trecut. Revino la realitate.
    1 12
  • Seriff
    Tesla fiabila:))) Sunt o gramada de probleme de soft la ele, reparatiile costa enorm, de unde le scoti? E netul plin de reclamatii la adresa lor si olx-ul plin de ele, nu stiu cum sa scape mai repede de tepele luate.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru