OFICIAL: Tesla Model Y a fost cea mai vândută mașină din lume în 2023

de Tiberiu Safta
Luni, 29.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Model Y a devenit oficial cea mai bine vândută mașină la nivel mondial în 2023. Modelul electric al mărcii americane a fost vândut în peste 1.2 milioane de exemplare.

Potrivit datelor preliminare furnizate de JATO Dynamics, Tesla Model Y a cucerit prima poziție în clasamentul celor mai vândute mașini la nivel mondial în 2023. Astfel, modelul electric al constructorului deținut de Elon Musk și-a găsit 1.23 milioane de clienți, iar vânzările modelului au crescut cu 64% față de nivelul atins în 2022.

Știm deja că Tesla Model Y a fost cea mai bine vândută mașină în Europa, însă modelul a ocupat prima poziție și pe piața din China. Potrivit Asociației de Producători de Automobile din China, Model Y s-a vândut în această țară în peste 456.000 de exemplare și au fost livrate cu 45% mai multe exemplare față de 2022.

De altfel, datele oficiale de livrări ale mărcii americane arată că două din 3 mașini livrate de Tesla în 2023 sunt reprezentate de Model Y.

Revenind la clasamentul global, Tesla Model Y s-a impus în fața a două modele Toyota. În urma modelului electric a venit Toyota RAV4, cu 1.07 milioane de exemplare vândute la nivel mondial.

Ultima treaptă a podiumului a fost luată de Toyota Corolla, cu 1.01 milioane de exemplare comercializate.

via Motor1

Comentarii (11)

  • Deși e greu de înțeles pt mulți dintre noi, iată ca ca acest model performeaza și la cel mai important aspect - vânzări. Restul e cancan ! Sa fii no 1 în vânzări pe glob, e ceva ce nu lasă loc de întors și de comentarii.
    10 1
  • V-am zis eu ca o sa dea faliment! Na!
    5 6
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Dutzăăă, nu mai trage delfinul de putză!
    0 3
  • Nici o problemă să recunosc succesul Tesla… așa ca felicitări Tesla pentru rezultatul de anul trecut. Sper ca am terminat “oficial” cu subiectul asta.
    Ce am spus eu este ca nu este suficient un model și ne este un rezultat sustenabil, nu am spus ca Tesla da faliment în 2023.
    Aste-s chestii ieftine manipulate de ofticoși și limitați.
    Tesla are probleme tot mai mari cum de altfel Musk a recunoscut, deci nu mai este doar pararea mea… asta-i realitatea și așa cam arată ce va urma, restul este istorie. Și Europa era ceva frumos… ce va urma este alta poveste.
    PS pentru foca fără “nume” de mai sus… aplauze!!! ;)
    4 4
  • tu ai zis ca da faliment de ani de zile, in fiecare an si in fiecare an ti-a dat peste bot maxim!!

    ce zic delfinii aia cand le dai noxe si ulei in apa?
    4 3
  • Dutzulicăăăăă
    Dutzăăă, nu mai trage delfinul de putză.
    2 3
  • Am zis pe dreq… hai cu dovada daca am spus, este scris, altfel ești doar un ofticat cum am menționat;)
    2 3
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Prostul vrea dovada, precum Elena Ceaușescu. De parcă sta cineva să își noteze toate bufeele lui.
    2 3
  • ba da prosti mai sunteti, va meritati soarata. asa sa va ajute dumnezeu musk
    0 1
  • Ce povestim noi….
    “Toyota a rămas pentru al patrulea an consecutiv cel mai mare producător auto din lume. Anul trecut a vândut 11,2 milioane de vehicule, dintre care cele full-electrice au reprezentat sub 1%.”
    “Deși decizia a fost adoptată de toate instituțiile Uniunii Europene într-o formă sau alta, nu a fost legiferată definitiv, deocamdată”. Hahahaha… deci nici nu-i definitivă și deja o schimă, ce, cum?
    “În plus, teama pe care piața o are în continuare din cauza autonomiei unei mașini electrice ține departe cumpărătorii, mai ales pe cei care locuiesc la bloc și nu au condiții să încarce bateriile peste noapte.”
    2 0
  • Retardatule… ar cam trebui să dovedești ce a spus unul sau altul (în scris)… altfel taci drequ ca poluezi inutil.
    Hai ca ți-am dat mai jos lectură, pentru astăzi ai un scop, îți meriți cornul cu lapte (sănătate curată pentru tine). Scoate mânuța din pantaloni ca ai de scris deșeuri.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru