OFICIAL: Tesla Model Y, cea mai bine vândută mașină în Europa, în 2023. Dacia Sandero, pe locul 2

de Tiberiu Safta
Vineri, 19.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Model Y a devenit oficial cea mai bine vândută mașină în Europa, în 2023. Este pentru prima dată în istorie când o mașină electrică devine cea mai bine vândută mașină pe Bătrânul Continent.

Este oficial. După o luptă strânsă între Tesla Model Y și Dacia Sandero pentru titlul de cea mai bine vândută mașină în Europa, în 2023, bătălia a fost câștigată de modelul electric american. Astfel, este pentru prima dată în istoria vânzărilor europene când o mașină electrică ocupă primul loc în clasament.

Modelul electric al constructorului american a fost vândut în 254.822 de exemplare pe Bătrânul Continent. Pe locul al doilea se află Dacia Sandero, cu 235.893 de mașini comercializate. Ultimul loc pe podium este ocupat de Volkswagen T-Roc, cu 206.438 de bucăți vândute în Europa.

Clasamentul primelor 10 modele arată astfel: Renault Clio (202.942 de mașini), Peugeot 208 (194.376 de exemplare), Opel Corsa (188.662 de bucăți), Volkswagen Golf (184.279 de unități), Toyota Yaris Cross (176.685 de mașini), Volkswagen Tiguan (174.267 de vehicule) și Skoda Octavia (161.784 de exemplare).

Cu privire la mașinile produse în România, Ford Puma ocupă locul 11, cu 159.778 de exemplare vândute în Europa.

Dacia Duster se află pe locul 15, cu 156.556 de bucăți vândute.

via Automotive News (înreg.)

Comentarii (13)

  • Ia zi dutzule, ii mananca falimentul, nu-i asa? :)))
    9 5
  • ștuț
    Profesore nu te mâhni, toți ăștia care și-au cumpărat Y sunt niște proști și peste vreo sută de ani au să-și dea seama de puritatea sentimentelor tale de ură divină și au să-și tragă cu tesla în gogonele.
    5 3
  • Si pe Toyota îi mănâncă falimentul, conform multor experți, iar cifrele de producție și vânzări sunt incomparabile, deci ce este mai amuzant ?

    Nu înțeleg cum Tesla Y se vinde mai bine ca Model 3, este mai urâtă și mai scumpă .
    5 3
  • Banditos
    "lasa ca o sa vedeti voi peste 3 luni. Daca nu, peste 6, sau un an, sau doi...sau x+1"

    si chiar daca va fi asa (faliment), ce, e cineva cu actiuni Tesla?
    5 1
  • @dan_grc
    da, dar Y e mult mai practic decat 3: garda la sol mai mare, acces mai usor la bord datorat pozitiei mai inalte a scaunelor, vizibilitate mai buna, acces portbajag mai usor datorita hayonului. toate astea zic eu ca conteaza mai mult decat frumusetile, iar diferenta de pret e mica si justificata.
    6 2
  • bag mana in foc ca in comunicatul pentru 2024 vom avea duster undeva in primele 5 pozitii.
    8 2
  • Daca celelalte branduri aveau preturile corecte altfel ar fi fost cifrele.
    La 45.000 euro (mai nou 42k) primesti SUV de peste 4.7m lungime 300cp, piele, jante de 19, acoperis panoramic full, sistem interactiv (cel mai smecher de pe piata, capabil sa ne conecteze si la internet daca iti iei abonament de trafic date) nu stiu cate camere de jur imprejur atat pt cand circuli cat si ca sistem de supraveghere si dashcam 360)
    Si cel mai important cea mai smechere tehnologie EV din prezent in viitorul apropiat.
    Pai ce ofera mai cotetele alealalte la banii astia!? Peugeot 208 clasa mica si dotari inferioare, performante inferioare si experienta de alimentare dezastru de la celelalte statii non tesla, care sunt o bateie de joc.
    Numai un retardat mintal din europa/america ar cumpara renault, vw, ford, kia, hyundai, peugeot, opel etc ... in loc de tesla la ce preturi ne ofera nenorocitii.
    ID3 pret corect 20.000 euro 200cp cu baterie de 50kw si 24.000 euro la baterie 77kw, si restul brandurilor raportat la asta.
    Adica un e208 de 130cp (sau 150cp mai nou) nu are ce cauta mai scump de 20.000 euro in echipare GT cu toate briz brizurile)
    7 10
  • Mai ușor cu pianul pe scări. Retardați și altele. Faci tu preturile după cum ți se pare ție.

    E208 e cu vreo 10k mai puțin decât Tesla. Da, tot e scump. Ce pierzi din vedere e că unii vor o mașină mică precum e208 pentru că asta le e util. O mașină de 4.7m lungime are și dezavantaje, de-aia vezi că unii nu sunt in stare sa le parcheze sau au impresia că n-au loc să treacă.
    In plus, nu toată lumea vrea o mașină fără instrumente de bord și cu un televizor lipit pe bord. Iar sistemul pe care îl lauzi are multe probleme și nu merge prea bine pe străzile europene. Din cauza asta mulți proprietari il dezactivează.

    De altfel, daca ai impresia că sute de mii de oameni sunt retardați pentru că au cumpărat ce ție nu-ți place sugerează că retardatul ești tu. Îți trebuie putina minte sa realizezi că unii oameni au alte nevoi și preferințe.
    12 4
  • A murit regele… dar este bine sa-i facă parastas. Încoronează Y post mortem… ;))
    Plus cǎ era deja știut… așa ca “oficial” este ceva expirat așa cum sunt și lǎtrǎturile obsedaților.
    Altceva relevant aveți?, sau vom vorbi până la pensie de vânzările model Y din primele 10 luni (2023)… rămâne cum am spus free falling pentru Tesla.
    Cei care le-au cumpărat (unii) vor să scape de ele, dar nu le cumpără nici naiba SH.
    Faptul că folosiți orice mizerie de știre să săriți ca apucați, demonstrează că vă roade rău de tot ce spun.
    Știți ce? În comparație cu spălații pe creier, folosesc și am folosit un singur “nume”, deci se poate foarte simplu evita, cum fac eu cu Manole (de ex.), când are caracterul de a nu se ascunde după fusta mămici.
    Pur și simplu nu citesc anumite post-uri (de mult) exact cum nu-l urmăresc de ex. pe Buhnici și nu are nici o legătură cu ce a zis omul la un concert ;))
    4 4
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    "Faptul că folosiți orice mizerie de știre să săriți ca apucați, demonstrează că vă roade rău de tot ce spun."

    In primul rand ne doare fix in cr de ce spui tu. Cel mult ne amuzam de prostiile pe care le aberezi la fiecare articol.

    Apropo, faptul că te repeți aceleași aberații, pe lângă faptul că ești la fel de interesant precum colindele in august, arată că te roade pe tine ceva, in special obsesia compulsiva de a avea dreptate și nevoia să te bage cineva în seamă și să te valideze.

    Mai ia o pauza că ai devenit clovnul site-ului, mai ales că inexorabil e in concediu medical.
    6 3
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Manole pentru tine precum Fănel pentru inexorabil.
    5 1
  • Mircea Badea
    primul loc doar electrice de acum incolo. pacat insa ca e un suv/cross- unii vor sa se simta ca in autobuz, cu rafia de ecran agatata..

    totusi sentimentul e un pic ca la telefoane, in 2-3 ani va fi cu totul alta tehnologie. chinezii reusesc asta de pe un an pe altul mai nou.
    2 0
  • danbolovan
    Greucene se vede că ești greu de cap cu cei trei neuroni blocați pe bmw. Le-a redus prețul la Y la nivelul lui 3. Plus că mai au varianta performance (la 3 s-a renunțat) ca să te dai pe tobogan când ți se umflă tărâța.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru