OFICIAL: Viitoarea generație Fiat Panda va fi lansată în 2024. Va fi rival pentru Dacia Sandero

de Tiberiu Safta
Joi, 06.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat a anunțat oficial că modelul Panda va primi o generație nouă în 2024. Noul model va fi lansat în luna iulie a anului viitor, pentru a marca 125 de ani de existență a mărcii italiene.

Într-un interviu acordat publicației britanice Autocar, Olivier Francois, șeful Fiat, a confirmat oficial că modelul Panda va fi reînnoit în 2024. Aceasta va fi a 4-a generație a celebrului model de oraș, care a fost lansat pentru prima dată în 1980. Actuala generație datează încă din 2011, așa că acesta este momentul oportun pentru ca Panda să fie reîmprospătat.

Din primele informații, se pare că noua generație Panda va crește semnificativ în dimensiuni și va fi încadrat în segmentul B. Asta pentru că șeful Fiat a precizat că noul model va fi un rival pentru Dacia Sandero Stepway. Mai mult, noul model va avea un design inspirat de către conceptul Centoventi, prezentat în 2019. Viitorul Panda ar urma să măsoare circa 4 metri în lungime.

La final, noul Fiat Panda va avea și o versiune electrică, plasată în gamă deasupra lui Fiat 500e.

Noua generație Fiat Panda va fi dezvăluită oficial în 11 iulie 2024. Această zi va coincide cu împlinirea a 125 de ani de existență a mărcii italiene.

via Autocar

Comentarii (1)

  • Nu era acum câteva zile ca Fiat “definitiv” nu vor mai folosi gri? Panda la cum arată va concura cu Kia Soul.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru