OFICIAL: Viitorul Audi A3 va fi un model electric accesibil, plasat sub Q4 e-tron

de Tiberiu Safta
Vineri, 17.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german urmează să lanseze un nou model electric accesibil care să înlocuiască modelul A3. Noua mașină va avea dimensiuni asemănătoare și va fi lansată până în 2027.

La fel ca toți ceilalți producători, Audi se pregătește temeinic pentru tranziția către o gamă de modele electrice. Știm deja că, începând din 2026, constructorul din Ingolstadt va lansa numai modele electrice, urmând ca ultimul model cu motor termic să fie scos din fabricație în 2033.

Asta înseamnă că cele mai multe modele din actuala gamă a mărcii germane vor fi înlocuite cu unele noi cu propulsoare electrice. Unul dintre acestea este chiar și Audi A3. Potrivit unor oficiali ai mărcii, se pare că actuala generație a modelului compact ar urma să fie ultima oferită cu motoare termice. Asta pentru că A3 va fi înlocuit de un nou model electric accesibil, informație confirmată de către Oliver Hoffman, directorul tehnic Audi.

Din primele informații, viitorul model electric va avea dimensiuni asemănătoare cu cele ale actualului A3 și urmează să fie bazat pe viitoarea platformă dedicată SSP. Interesantă este și informația redată de Hoffman, care spune că noul model electric va fi plasat în gamă sub Audi Q4 e-tron, unul dintre SUV-urile mărcii.

El nu a confirmat numele noului model, însă spune că lansarea acestuia va avea loc până în 2027.

Viitorul model cu zero emisii compact va renunța la tradiționala configurație cu două roți motrice pe puntea din față și ar urma să primească inclusiv versiuni de performanță S și RS, potrivit publicației Autocar. Tot aici aflăm că viitorul model va primi două variante de caroserie, un hatchback cu 5 uși și un sedan cu 4 uși.

La final, este posibil ca viitorul model electric să ofere și o arhitectură de 800 de volți, mulțumită noii platforme. Cu ajutorul acesteia, modelul va putea trage un curent electric de până la 270 de kW, iar o încărcare de numai 10 minute va aduce o autonomie de aproape 130 de kilometri.

Arhitectura SSP este dezvoltată inclusiv pentru a accepta baterii cu stare solidă și care să ofere o autonomie de până la 700 de kilometri.

via Autocar

Comentarii (6)

  • Seriff
    Pute-m sa precomanda-m ?
    3 3
  • 800V şi 270 kw charger ... foarte bine Audi !

    A băgat frica foarte tare Tesla în Audi, mai ales în SUA
    3 1
  • Prea târziu Sheriff, sunt sold out pana in 2030, sau dat toate la prima ora ;)
    1 1
  • s-au
    0 1
  • @Mike
    Nu Tesla. Tesla este in liga a doua si au marketing doar pe timpul 0-100 cu clienti care isi iau teapa o data....
    Grupul VAG are o mare problema cu grupul Hiunday/Kia. Audi lanseaza o masina pana in 2027 cu tehnlogie pe care grupul concurent o VINDE de aproape doi ani. Si nu pe modele premium.
    2 1
  • Andrei
    Mam interesa-t la dealer si nici nau auzi-t de a3 electric asa c-a nici vorba de precomanda pacat ca daca o prinde-am la pretul asta era bine asa pana in 2027 se mai scumpes-te sii no ma-i prinzii la bani astia
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru