OFICIAL: Volkswagen Golf GTI va avea versiune electrică din 2026

de Tiberiu Safta
Joi, 21.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen Golf GTI, celebrul hot-hatch al constructorului german, va avea și o versiune electrică începând din 2026. Informația a fost confirmată de către Andreas Mindt, șeful de design al mărcii.

Este oficial. După o lungă perioadă de zvonuri și speculații, Volkswagen Golf GTI va avea și o versiune electrică. Această versiune a celui mai faimos și de succes hot-hatch din lume va fi lansată în 2026. Informația a fost confirmată chiar de către Andreas Mindt, designer-ul șef al mărcii de la Wolfsburg.

Mindt a confirmat această informație printr-o postare pe pagina lui de Instagram, care include o schiță cu prima generație Golf GTI din anii '70, alături de o altă schiță cu conceptul ID. GTI, prezentat în septembrie. Conceptul se bazează pe ID.2all, însă, cel mai probabil, versiunea electrică de serie care va purta numele GTI va fi bazat pe viitorul Golf facelift. Acesta din urmă va fi lansat anul viitor.

Prima generație a lui Volkswagen Golf GTI a fost prezentată în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt în 1975. Inițial, Volkswagen avea în plan să producă doar 5000 de exemplare ale lui Golf GTI, însă hot-hatch-ul german a avut parte de un succes răsunător.

În cei 48 de ani de producție, au fost vândute 2.8 milioane de exemplare Golf GTI.

via Andreas Mindt

Comentarii (4)

  • George Simion
    La finalul anului trecut, în România existau 48.812 prosumatori, cu o putere instalată de 478 de MW.

    La finalul lunii octombrie 2023, numărul acestora a crescut la 101.605, iar puterea instalată, la 1.298 MW.

    „Este clar că fenomenul este în plină evoluție”, a spus George Niculescu, președintele ANRE, într-o conferință de presă.

    „Estimăm că până la sfârșitul anului vom avea 1,5 GW din datele pe care le avem. Iată că vom depăși puterea celor două reactoare de la Cernavodă”.

    ANRE se așteaptă ca această tendință să continue și anul viitor, când se vor instala panouri fotovoltaice de 1.000 de MW.
    3 0
  • Asa rapid, peste 3 ani, dar de ce atata graba? Relaxare, vw, ca doar nu v-or ingropa chinezii!
    5 0
  • pai tocmai, poate in 3 ani se apuca de altceva. oricum, sunt curios ce va insemna gti. scoate fum bateria cand dai un boost?
    1 1
  • Gran Tourismo Injection.
    Injectia de la ce provine in cazul unui GTI EV, de la
    vac cinul co vid? :-)))
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru