Ogier confirmă că renunță la retragerea din WRC: francezul și-a prelungit contractul cu Toyota pentru sezonul 2021

de Daniel Popescu
Luni, 23.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Ogier a confirmat că și-a prelungit contractul cu Toyota pentru sezonul 2021 al Campionatului Mondial de Raliuri. Francezul a renunțat la retragere din cauza faptului că sezonul 2020 a fost prea scurt.

Sebastien Ogier intenționa să se retragă din Campionatul Mondial de Raliuri la sfârșitul sezonului 2020, însă planurile sale au fost bulversate de pandemia de coronavirus.

În vara acestui an, presa internațională a relatat că Ogier intenționează să renunțe la retragere, întrucât este nemulțumit că în 2020 au fost prea puține etape de WRC. Francezul a confirmat acum oficial că a semnat prelungirea contractului cu Toyota pentru sezonul următor.

"2020 nu a fost un sezon atât de lung pe cât mă așteptam. Am avut câteva raliuri. Îmi place să lucrez cu echipa și să pilotez această mașină. Sunt foarte fericit să anunț în sfârșit că voi concura încă un an în WRC cu Toyota", a declarat el.

Sezonul curent de WRC se va încheia luna viitoare la Monza, iar Ogier ocupă locul doi la 14 puncte în spatele coechipierului său Elfyn Evans. În contextul în care șansele sale la titlu sunt relativ scăzute, Ogier își pune speranțele că își va încheia cariera în 2021 cu un nou trofeu.

"Nu era grozav să-mi închei cariera după un sezon atât de ciudat.

Planul este să forțez în 2021 și sper să avem un sezon noral, mai bun, și să încercăm să luptăm pentru ultimul titlu", a adăugat el.

Cel mai probabil, Evans și Kalle Rovanpera vor rămâne de asemenea la Toyota și în sezonul următor.

Via Motorsport

Comentarii (1)

  • nu ma mira alegerea lui, avand in vedere cat de buna e toyota fata de citroen, si mai ales ce sezon de doi lei a fost 2020
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru