Opel a livrat prima sută de unităţi Movano destinate transportului elevilor

de Sebastian Toma
Joi, 24.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cei de la Opel sărbătoresc cea mai mare livrare de flotă de autobuze şcolare a mărcii, derulată în România. Reprezentanţii mărcii germane au livrat 100 de unităţi Movano Trabus, dintr-un total de 600, pentru transportul şcolar al elevilor din 600 de localităţi.

Opel Movano Trabus este modelul ales de autorităţi să formeze noua flotă de autospeciale care să transporte elevii din localităţile izolate la şcoală. Primele 100 de unităţi din lotul de 600, formând cea mai mare flotă de microbuze şcolare livrată de Opel, au fost adunate în Piaţa Victoriei din Bucureşti pentru ceremonia de înmânare a cheilor în vederea livrării. Cele 600 de Opel Movano vor ajunge în 600 de localităţi din România, 9.600 de elevi urmând să beneficieze de noile mijloace de transport în următorul an şcolar. Autospecialele destinate transportului elevilor sunt în configuraţia L3H2 a lui Opel Movano Trabus, ceea ce înseamnă caroseria de lungime mare şi cu înălţime medie.

Opel a lansat a doua generaţie a lui Movano în România

Esential 25.065 euro este preţul de pornire al lui Opel Movano în România.
16.2 milioane de euro au costat cele 600 de microbuze şcolare, spun cei de la Gândul.
Versiunea L3H2 a lui Opel Movano, aleasă şi de ISU, are o lungime de 6.198 milimetri şi o înălţime de 2.488 milimetri. Conversia pentru a deveni microbuz şcolar îi aduce lui Movano un total de 16 locuri pentru pasageri.
Toate cele 600 de modele Movano Trabus beneficiază de ABS, EBD, EBA, ESP şi ASR, precum şi de limitator de viteză fixat la 90 km/h, cronotahograf digital, închidiele centralizată selectivă cu blocarea uşilor la demaraj şi altele. Zilele de vară călduroase şi iernile geroase nu le vor impune probleme pasagerilor, deoarece aerul condiţionat este disponibil în întreaga incintă, modelul beneficiind şi de un sistem antipraf, iar sistemul de pornire la temperaturi scăzute (până la -20 grade C) este şi el inclus în lista de dotări, preucm este şi scutul de protecţie al motorului. Fiecare microbuz în parte a costat 26.933 euro cu TVA inclus.

Opel Movano a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

100 de Opel Movano în faţa Guvernului. O privelişte pe care nu o vezi în fiecare zi.
Urmareste Automarket
Accesul în microbuzele şcolare se face prin uşa laterală culisantă de pe partea dreaptă, pentru a preveni situaţiile în care elevii coboară înspre axa centrală a drumului.
Toate microbuzele şcolare livrate de Opel beneficiază de acces la o linie telefonică de urgenţă pentru asistenţă rutieră 24 de ore din 24. După cum puteţi observa din imaginile alăturate, toate autospecialele sunt vopsite în galben şi au însemnele ”Transport elevi”, prezente şi pe casete luminoase în faţa şi în spatele vehiculului, pentru un plus de vizibilitate a destinaţiei vehiculului.

Via Opel | Gândul | Foto: Mediafax Foto

Comentarii (5)

  • guri de aer, schimbator, cd-player si comenzi pe volan 100% Dacia
    6 4
  • Sunt curios la ce pret au fost cumparate.
    Are cineva idee unde se pot verifica achizitiile publice?
    7 2
  • Circareala romaneasca; vor constata peste 2 luni ca nu au angajati soferi, nu au carburant, vor zace prin garaje si vor fi folosite doar la turismul din ziua alegeilor. Ca si cele anterioare. De fapt sunt Renaulturi mascate...iar pretul va fi de Macan...DISCOUNTUL ,ACORDAT SIGUR DE OPEL PT. COMANADA IMENSA, A INTRAT IN BUZUNARUL CUI TREBUIE. Votati , votati, votati..
    9 0
  • Microbuzele au o capacitate de 16+1 locuri şi costă, fiecare, 26.933 de Euro, cu TVA. Livrarea microbuzelor a fost făcută cu un set de rezervă de cinci anvelope de iarnă, iar garanţia acestora este de cinci ani, în limita a 150.000 de kilometri.

    Citeste mai mult: adev.ro/n97bp5
    3 0
  • Lucian
    Tot in fabrica lui Renault SOVAB din Franta sunt facute. Asa ca decat sa cumpere Renault Master mai bine au cumparat OPEL. Decat sa baneficieze de cea mai mare retea Dacia-Renault si cea mai mare retea de piese de schimb, mai bine o treaba romaneasca - achizitii publice se cheama. Degeaba sta numai Adrian.... acolo..... servicu la stat trebuie sa-ti gasesti daca vrei sa prosperi
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru