Opel Cascada primește un nou motor diesel: 2.0 litri, 170 de cai putere

de Bogdan Mirică
Joi, 11.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a anunțat introducerea unui nou motor în gama decapotabilei Cascada. Modelul german va face uz de propulsorul diesel de 2.0 litri, capabil să dezvolte 170 de cai putere.

Pentru crește interesul față de actualul Cascada, Opel anunță introducerea unei noi variante de motorizare pentru decapotabila sa. Este vorba despre un propulsor CDTI de 2.0 litri, recent introdus și pe modelele Insignia și Zafira Tourer.

Agregatul cu patru cilindri poate dezvolta 170 de cai putere și se laudă cu un cuplu motor de 400 Nm. Comparativ cu unitatea pe care o înlocuiește (de 165 de cai putere), noul motor CDTI oferă cu 3% mai multă putere și cu 14% mai mult cuplu.

În comunicatul oficial care anunță lansarea noii versiuni, Opel susține că motorizarea proaspăt introdusă respectă normele de poluare Euro 6 și poate garanta un consum mediu de numai 4.9 litri/100 de kilometri, atunci când este asistată de o transmisie manuală. Accelerația de la 0 la 100 de km/h se face în 10.3 secunde, iar viteza maximă ajunge până la 218 km/h.

Opel a anunțat și prețurile pentru noua motorizare diesel pe piața din Germania. Ea va pleca de la 30.500 de euro.

Comentarii (9)

  • nu i cam puturoasa la demaraj?
    10 8
  • Motorizarea este inferioara concurentei atat la acceleratie, cat si la viteza maxima.
    4 6
  • @jok21, tipic Opel - puteri in teorie decente, insa care nu sunt confirmate de performante
    9 7
  • Problema la Opel e greutatea cam mare a masinilor si de aici performante mai modeste! Se pare totusi ca opel a inteles ideea si urmatoarea generatie o sa fie sensibil mai usoara!
    10 0
  • Noile modele chiar au avut o problema cu greutatea, in special Cascada, deoarece a fost nevoie de protectie suplimentara la siguranta si sasiul mai intarit fiindca e cabrio.
    Insignia la fel e greu, nu stiu cum e noul Astra.

    E o masina frumoasa, fiabila, nu am auzit probleme, insa n-am vazut niciuna in realitate. Mereu vad multe modele cabrio, dar nici un Cascada.
    5 2
  • Nea Tractor
    Decapotabila , diesel... asta, da prostie!
    14 7
  • diesel ca sa se afume soferul dupa cum pofteste.
    3 1
  • @Seat, ca sa simta soferul si pasagerii mirosul "imbietator" de diesel :)
    3 0
  • diesel
    motoarele din ultimele generatii cu DPF nu miros ca alea vechi, care te sufocau pur si simplu, dar oricum sunt zgomotoase si ptr o decapotabila nu sunt cele mai potrivite, ca sa nu mai zic de vibratii care si ele se simt aiurea
    deci dieselul pe o decapotabila e o ... mare prostie, mai ales daca e de capacitate mare
    la astia de la Opel, cu problemele lor, nici boii nu le trag klumea
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru