Opel continuă extinderea gamei de modele: SUV-ul Mokka X și utilitara Vivaro vor primi versiuni electrice în 2020

de Daniel Popescu
Joi, 06.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a anunțat că SUV-ul Mokka X și utilitara Vivaro vor primi versiuni electrice în 2020, în timp ce versiunea plug-in hybrid a lui Grandland X va avea 300 de cai putere.

Opel a oferit joi câteva informații proaspete cu privire la amplul plan de reorganizare anunțat inițial la sfârșitul anului trecut ca urmare a integrării în Grupul PSA Peugeot-Citroen.

Astfel, constructorul german a confirmat că va lansa versiuni electrice pentru SUV-ul Mokka X și utilitara Vivaro, iar ambele sunt programate pentru lansare în cursul anului 2020. Pentru moment, Opel nu a intrat însă în amănunte cu privire la puterea motoarelor electrice sau valorile de autonomie, care vor fi dezvăluite mai aproape de lansările celor două modele.

Anterior, Opel a confirmat că subcompacta Corsa va primi de asemenea o versiune electrică în 2020, iar aceasta va fi comercializată sub numele eCorsa.

În plus, se știe deja că SUV-ul Grandland X va primi o versiune plug-in hybrid, iar germanii au dezvăluit acum că sistemul de propulsie va genera echivalentul a circa 300 de cai putere. Chiar dacă Opel nu a detaliat sistemul PHEV pregătit pentru Grandland X, este foarte posibil ca acesta să fie împrumutat de la Peugeot 3008 GT, întrucât SUV-ul colegilor de Grup include un sistem plug-in hybrid de 300 de cai putere cu un motor pe benzină PureTech de 1.6 litri și 200 de cai putere acompaniat de două motoare electrice, fiecare dintre acestea de 80 kW (110 CP).

În total, planurile Opel vizează lansarea a 9 modele noi până în 2020 și electrificarea tuturor modelelor din gamă până în 2024.

Via Opel

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru