Opel desface șampania. Au trecut 30 de ani de la debutul lui Corsa B

de Alexandru Monenciu
Marti, 18.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile marchează 30 de ani de la debutul modelului Corsa B. Acesta a fost primul Corsa construit în Eisenach, Germania.

În 1993, adică acum trei decenii, Opel lansa cea de-a doua generație a modelului Corsa. Cunoscută și sub denumirea de Corsa B, aceasta era prima construită la uzina din Eisenach, Germania.

Echipa de design, condusă de Hideo Kodama, a primit sarcina de a desena un Opel Corsa mai atrăgător pentru femei. S-a optat pentru forme mai rotunjite și mai delicate, inspirate de conceptul Junior, dar și pentru contururi fluide care au îmbunătățit, totodată, aerodinamica.

Opel Corsa B era disponibil în mai multe variante de caroserie, inclusiv cu 3 uși, break, notchback și chiar pick-up pe anumite piețe. Totodată, clienții aveau la dispoziție 5 niveluri de echipare, inclusiv o versiune sportivă GSi.

Comparativ cu prima iterație, Corsa B a crescut cu 10 centimetri, pentru o lungime de 3.73 metri. Mai mult, a stabilit noi standarde de siguranță în segmentul mașinilor de mici dimensiuni.

Caroseria era mai rigidă cu 40% față de predecesorul său, avea montate traverse duble de oțel în portiere, pentru un plus de protecție în cazul unui impact lateral, și dispozitive mecanice de tensionare a centurilor de siguranță pe scaunele față.

În ceea ce privește motorizările, Corsa B putea fi echipat cu un propulsor de 1.2 litri, pe benzină, cu injecție și catalizator, care dezvolta 45 de cai putere.

Așa cum spuneam, clienții aveau la dispoziție și o versiune sportivă Corsa GSi.

Venea cu spoilere și praguri laterale în culoarea caroseriei, avea ABS controlat electronic, turometru și anvelope mai late. Corsa GSi atingea 100 de km/h în 9.5 secunde și o viteză maximă de 195 km/h.

Din echiparea standard nu lipseau amortizoarele cu gaz, scaunele sport și volanul îmbrăcat în piele.

via Opel

Comentarii (4)

  • Octavian
    Poveste :
    Țin minte ca eram copil și venise tata cu o Corsa B neagră cu trapa fara airbaguri . Mergeam pe drumul Sibiu-Brasov cu toate geamurile deschise ( era versiune cu 3 usi ) și trapa . Dintr-o data trebuia sa desasim un camion , mi-e imi era frica ca daca facem un accident nu avem airbaguri .Intram in depasire și din partea cealaltă vine unul cu o caruta , tata trace de volan si intram in șant . Nimeni nu a pățit nimic grav , numa ca eu mi-am fisurat mana . La multi ani Corsa B ? ( După doi ani a fost vandut-o pt o Meriva A )
    4 7
  • @Octavian cam cat de mare erai? Eu cand eram copil nu m-am gândit niciodată la airbaguri si ce pericol e la depășiri. Eu credeam ca daca are 240 pe bord si prinde atât. Nu cred ca am avut vreun prieten sa zică, vai ce misto e asta are multe airbaguri....
    5 0
  • Octavian
    @MarDark asta se intampla in 2002 cand aveam 8 ani . Stiam de Airbaguri pentru ca unchiul meu avea un Renault Safrane 1997 si l-am intrebat dece scrie Airbag pe Volan si mi-o explicat ca este un mecanism care in caz de accident se activeaza .
    1 1
  • Adrian
    Pai si de ce desface Opel sampania? Inca se mai fabrica? Asa putem sarbatori si lansarea lui Kadett sau Ford Model T.
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru