Opel îşi măreşte cota de piaţă în Europa cu ajutorul lui Adam

de Bogdan Mirică
Marti, 07.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Începutul noului an aduce primele bilanţuri pentru 2013. Cei de la GM se declară mulţumiţi după ce Opel şi-a mărit cota de piaţă în Europa, ajutat de modelul Adam.

Urmareste Automarket
Viitorul Opel în Europa a stat sub semnul întrebării în ultimii ani. Cu toate acestea, General Motors s-a încăpăţânat să creadă în brandul german şi acum începe să culeagă roadele. Potrivit ultimelor socoteli făcute de americani, Opel şi divizia sa britanică Vauxhall şi-au mărit cota de piaţă europeană în 2013, ajutate de mezinul gamei, Adam.

Lansat pentru a contracara declinul ultimilor ani şi pentru a aduce înapoi clienţii care îşi îndreptau atenţia către maşini mici şi abordabile, Adam şi-a spus cuvântul asupra vânzărilor Opel.

Potrivit lui Peter Christian Kuespert, vice-preşedintele departamentului de vânzare Opel, Adam a adus 21.000 de clienţi în Germania, în vreme ce Mokka a totalizat 20.000 de comenzi în aceeaşi ţară.

Esential 5.61 de procente este cota de piaţă Opel în Europa în 2013.
Aşa se face că valoarea cotei de piaţă Opel pe Bătrânul Continent a urcat de la 5.59 în 2012, la 5.61 în 2013. Pe cea mai mare piaţă din Europa, Germania, cota constructorului din Russelsheim a crescut de la 6.9 la 7 procente.

Această evoluţie pozitivă vine însă şi pe fondul contractării pieţei auto europene cu 25 de procente, echivalentul a 4.3 milioane de vehicule, comparativ cu nivelul maxim din 2007.

via automotivenews (înreg.)

Comentarii (2)

  • Dacia Plant
    Nu arata rau deloc nici el si nici Fiat 500. Insa decat sa dau atatia bani pe un Adam, mai bine as cumpara un Corsa care este mai ieftin.
    De exemplu un Adam 1.4 100cp cu dotari este undeva la 13.900, iar un Corsa cu 3/5usi 1.4t 100cp tot cu dotari este 12.500. Deci o diferenta de 1500euro (aproximativ).
    9 0
  • @Dacia Plant: Partial de acord. Insa daca vreau ceva deosebit pentru sotie, m-as gandi serios la un Adam, 500, Beetle sau Mini. Caci, fiind a doua masina, nu ma intereseaza neaparat spatiul si vreau ceva mai chic. Oricum, ceva cu 3 usi.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru