Opel, Peugeot și Citroen: doar utilitare electrice, în Europa, din 2022

de Alexandru Monenciu
Sambata, 08.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cele trei companii de sub umbrela Stellantis au anunțat că vor comercializa doar utilitare electrice, în Europa, începând din acest an. Sunt afectate doar variantele pentru pasageri.

Stellantis a luat electrificarea în serios și anunță că fiecare producător din portofoliu și-a exprimat intenția de a avea, pe viitor, o gamă formată numai din modele electrice în Europa. Utilitarele sunt și ele incluse.

Opel, Peugeot și Citroen tocmai au anunțat că, începând din acest an, variantele pentru pasageri ale utilitarelor Combo Life, Vivaro Combi, Zafira Life, Berlingo, SpaceTourer, Rifter și Traveller vor putea fi comandate numai în versiuni electrice, în Europa.

După o discuție cu oficialii Opel, Peugeot, Citroen din România, am aflat că în țara noastră va exista o excepție. Mai exact, toate aceste vehicule utilitare de pasageri vor putea fi cumpărate și cu motoare termice, însă numai dacă se alege omologarea de tip N1. Asta înseamnă autovehicul utilitar.

De asemenea, pe lângă variantele de pasageri care pot fi încadrate aici, și variantele dedicate transportului de marfă ale acestor modele vor fi disponibile în continuare cu motoare termice pe Bătrânul Continent.

Pentru versiunile cu zero emisii, cei trei producători au anunțat baterii de 50 kWh sau 75 kWh și autonomii cuprinse între 280 și 330 de kilometri.

Indiferent de dimensiunile modelelor, toate vor fi echipate cu un motor electric de 136 CP și 260 Nm.

via Opel, Peugeot, Citroen

Comentarii (4)

  • Edikkk
    Ooooo... Bravo PSA
    3 12
  • Seriff
    Ooo, bravo Psa, nu o sa le cumpere nimeni, cine isi ia asa ceva are familie mare, multi copii si face drumuri lungi, nu o sa stea nimeni prin parcari cu orele sa incarce asa ceva cu 7 copii dupa el.
    6 0
  • @Seriff are dreptate. La asta mă gândeam și eu.

    Cică autonomie între 280-330 km. Asemenea mașini sunt folosite pentru mers cu familia, adică pasageri și bagaje. Vă dați seama că încărcată probabil nu ai nici 200 km autonomie. Fix la o mașină care tocmai de autonomie mare are nevoie.

    Singura logică ar fi aceea că versiunile pentru pasageri ale acestor modele au vânzări oricum mici așa că nu îi afectează foarte mult și mai scad și ei emisiile la nivel de marcă.
    6 0
  • Bine zis, afectate.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru