Opel revine oficial în Rusia cu Grandland X, Zafira Life și Vivaro: două dintre modele vor fi construite la uzina din Kaluga

de Paul Cosma
Joi, 14.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel a anunțat oficial revenirea pe piața din Rusia, unde va comercializa, pentru început, modelele Grandland X, Zafira Life și Vivaro. Ultimele două vor intra în producție la uzina din Kaluga. Vânzările sunt programate să înceapă în ultimele trei luni din 2019.

Așa cum Automarket a scris aici, brandul Opel se întoarce în Rusia, după ce părăsise piața în 2015, pe vremea când era deținut de General Motors.

Pentru început, constructorul german va vinde în Rusia modelele Grandland X, Zafira Life și Vivaro. Ultimele două vor fi construite la uzina din Kaluga, în timp ce Grandland X va fi importat din Germania (uzina Eisenach).

Potrivit Opel, vânzările celor trei modele vor începe în ultimele trei luni din 2019, urmând ca alte vehicule să fie disponibile ulterior în Rusia.

Fabrica din Kaluga este deținută de PSA în proporție de 70%, restul de 30% dintre acțiuni fiind în posesia Mitsubishi. Anul trecut, uzina a produs circa 38.000 de unități pentru Peugeot, Citroen și Mitsubishi.

Via Opel

Comentarii (3)

  • ce e ciudat e ca omenirea inca da banii pe opel, probabil cel mai prost brand auto din cele destinate maselor. masini banale, materiale slabe, preturi nu cele mai ieftine, fiabilitate indoielnica.
    1 18
  • Si eu ma mir cum unii ca tine inca mai exista. Si totusi când te gândești ca Veo e prim-ministru, parca încep sa inteleg. Uite ca lumea inca da banii pe Opel si pe langa celelalte branduri "mari" care au început să aibă probleme cu fiabilitatea, Opel sta foarte bine atât în topuri cat si in realitate. Iar piesele au preturi decente. Testat, nu din vorbe ca tine. În plus, nu te obliga nimeni sa iti cumperi Opel, design-ul e subiectiv, gusturile nu se discuta. Uită-te la Astra K si apoi uită-te la Golf 7. Prima e o apariție care ridica priviri, a doua e una dintre cele mai banale masini moderne. Preturile sunt in ton cu celelalte branduri, iar materialele sunt de buna calitate. Plasticul tare de pe modelele mai vechi este foarte rezistent, iar pe masinile mai noi, plasticul este moale si placut la atingere. Sa nu mai vorbim de faptul că Opel ofera la preturi destul de bune faruri Matrix si scaune AGR, comparabile cu cele de pe masinile de lux. Dar cui ii pasa, nu
    11 3
  • Intrebarea poate fi valabila si pt Renault, crezi ca-i mai breaz ?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru