Opel și DS vor produce mașini în Italia

de Alexandru Monenciu
Luni, 04.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Opel și DS vor produce, în premieră, mașini în Italia, la uzina din Melfi. Fabrica are o capacitate de producție de peste 400.000 de unități anual.

Grupul Stellantis pregătește investiții majore pentru uzina din Melfi, Italia. Cu o capacitate de producție anuală de peste 400.000 de unități anul, aici sunt asamblate în prezent modelele Fiat 500X și Jeep Renegade.

La finalul investiției, însă, la această uzină vor fi produse atât mașini cu motor termic, cât și vehicule pur electrice.

Potrivit celor mai recente informații apărute în presă, la uzina din Melfi vor fi asamblate, pentru prima oară, modele Opel și DS. Dacă producătorul din Russelsheim a mai asamblat mașini în alte țări europene, DS nu a mai produs mașini în afara Franței.

Aceleași surse susțin că modelul Opel care va fi produs la Melfi este chiar versiunea de serie a conceptului electric Manta. Vorbim despre un model compact, cu o caroserie de tip fastback. În ceea ce privește modelul DS, zvonurile susțin că ar fi vorba despre un SUV, cunoscut momentan sub numele de cod D85.

Cele două vor fi lansate în 2024 și, ulterior, vor fi acompaniate de alte modele cu zero emisii.

Acestea vor avea la bază noua arhitectură STLA, de clasă medie.

via Profit

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru