Opel va construi o fabrică de baterii pentru mașini electrice în Germania: parteneriat cu francezii de la Saft

de Paul Cosma
Vineri, 31.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel vrea să construiască cea mai mare fabrică germană de baterii pentru mașini electrice, în orașul Kaiserslautern, după cum a anunțat șeful constructorului, Michael Lohscheller. Uzina de “un miliard de euro” va fi realizată în parteneriat cu compania franceză Saft, o subsidiară a gigantului Total.

În vara anului trecut, Franța și Germania au cerut acordul Comisiei Europene pentru acordarea de ajutoare de stat către anumite companii care să formeze o alianță în domeniul producției de baterii pentru mașini electrice.

La vremea respectivă, cele două țări doreau o finanțare de până la 1.7 miliarde de euro în acest sens, astfel încât Europa să-și reducă dependența față de furnizorii asiatici. Planul prevedea o alianță între grupul PSA, Opel și producătorul francez de baterii Saft, parte a grupului Total.

Șeful Opel, Michael Lohscheller, a anunțat acum că vrea să construiască cea mai mare fabrică de baterii din Germania, în parteneriat cu Saft.

Investiția este estimată la un miliard de euro și va crea circa 2.000 de locuri de muncă în cadrul uzinei.

În următorii 3 ani, Franța și Germania vor avea fiecare câte o fabrică de baterii pentru mașini electrice, investiția totală fiind estimată la 5-6 miliarde de euro.

Via Reuters

Comentarii (4)

  • inexorabil
    Tare urât mori, Opel! Niciun dram de demnitate nu ţi-a rămas…
    7 17
  • OPC lover
    Nu cred ca va muri , cred ca abia acum va performa putin chiar daca sub umbrela PSA, Si ce daca ? Ce erau Skoda, Seat de exemplu fara ajutorul VAG ? Acolo de ce nu chitaie nimeni ca au ajuns sa faca hocus pocus cu acelasi piese pe 10-15 modele din grup ? Le merge bine si scopul scuza mijloacele ! Asa sa fie si cu Opel si sper ca noua alianta cu FCA sa aiba urmari poztivie pentru toate marcile iubite din cele doua grupuri ! Long life to the OPEL !
    14 2
  • inexorabil
    @OPC-lover…jos pălăria/şapca/bereta. Plus că…plus (ţi-am acordat votul cuvenit). Paradoxal? Deloc! Chiar dacă preferinţa ta pentru genul de autovehicule nu comportă echivoc şi chiar dacă este previzibil că n-o împărtăşesc, totuşi atitudinea ta o socotesc exemplară! Dacă toţii e-iubitorii ar fi ca tine, atunci ar fi mai suportabilă interacţiunea noastră…Pe de altă parte, nădăjduiesc că înţelegi (sau, dacă nu, că o vei face odată şi odată…şi nu trebuie să te simţi ruşinat că ar putea să te lămurească alţii, căci sigur nici ei nu s-au născut erudiţi) substratul “noilor tehnologii”, implicit al “noilor vremuri”. Te asigur că nu-i vorba de nicio “teorie a conspiraţiei” – dacă vom trăi nesperat de mult pe acest pământ, vei constata pe propria ta piele tot…Adevărul. Fiindcă Dumnezeu nu-i va lăsa pe robii Săi să orbecăie în iadul neştiinţei, pe care îl lăbărţează slugile potrivnicului (inclusiv prin intermediul aşa-zisului învăţământ de astăzi).
    3 5
  • Germanii in general sunt tot mai iritati de porcaria asta cu masinile cu baterii.

    Stiu... stiu... o sa ziceti ca vorbesc prostii. Duceti-va la fatza locului si luati pulsul. O sa vedeti ca am dreptate.

    Tesla tocmai si-a inchis fabrica din China dupa ce a luat banii si n-a livrat masinile. Imi iau popcornul :))))
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru