Opel va lansa un SUV bazat pe Adam în 2014

de Bogdan Mirică
Luni, 07.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel lucrează în prezent la o variantă SUV a actualului Adam. Modelul ar urma să adopte o gardă la sol ceva mai mare, protecţii pentru caroserie şi un nume nou.

În primăvara acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, Opel a expus la standul său conceptul Adam Rocks. Prototipul anunţa o variantă decapotabilă a modelului de clasă mini, cu o gardă la sol ceva mai ridicată. Se pare că intenţiile germanilor se vor materializa în curând, însă numai pe jumătate.

Surse din interiorul Opel susţin că proiectul unui Adam SUV a fost deja aprobat şi se îndreaptă spre producţie. Versiunea de serie va împrumuta multe de la conceptul Adam Rocks şi va miza pe o gardă la sol ceva mai înălţată, pe bosaje mai largi şi pe elemente de protecţie pentru partea inferioară a caroseriei.

Conducerea din Russelsheim lansează Adam Rocks pentru a fura din clienţii actualului Fiat Panda 4x4 şi din cei ai viitorului Volkswagen CrossUp, varianta 4x4 a actualului Up!. Dacă reţeta reuşeşte, Opel va reuşi să îşi consolideze autoritatea în segmentul maşinilor de mici dimensiuni şi va profita de pe urma popularităţii în creştere a SUV-urilor din segmentul mini.

Urmareste Automarket
Numele versiunii de serie este încă un mister, însă data lansării este aşteptată undeva la sfârşitul lui 2014.
Viitorul Opel Adam SUV va fi poziţionat superior modelului actual, din punct de vedere al preţului. Acesta va fi ceva mai mare, încercând să exploateze dorinţa publicului de a plăti mai mult pentru un model 4x4 cu trăsături premium.

Opel mizează pe produse noi pentru a contracara scăderea vânzărilor sale în Europa. În primele opt luni ale lui 2013, Opel şi divizia sa britanică Vauxhall au înregistrat o scădere cu 5% a vânzărilor, până la 534.105 unităţi.

via automotivenews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru