Parcarea cu spatele devine floare la ureche: a apărut camera video marşarier cu panouri solare care se montează pe orice maşină

de Daniel Popescu
Luni, 04.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Trei foşti ingineri Apple au dezvoltat o cameră video marşarier alimentată de panouri solare care se poate monta pe orice maşină pentru a uşura parcările cu spatele.

Tehnologia începe să-şi facă loc din ce în ce mai mult în maşinile moderne, iar camerele video montate pe spate devin deja banale.

Proprietarii maşinilor mai vechi nu au însă la îndemâna întotdeauna soluţii simple pentru a suplini lipsa acestora, motiv pentru care trei foşti ingineri Apple au gândit un sistem care rezolva această problemă.

Aceştia au dezvoltat camera RearVision, care se montează pe spatele maşinii şi care foloseşte doi senzori CMOS de 1/3 inch cu rezoluţie HD: unul pentru utilizare pe timp de zi şi unul cu infraroşu pentru utilizare pe timp de noapte. 

Urmareste Automarket
Cele două camere oferă un unghi de vizualizare de 175 de grade şi vin la pachet cu un suport pentru telefon şi un adaptor pentru maşină.
Cu acest sistem, parcarea cu spatele este semnificativ mai uşoară, întrucât imaginile captate de camerele video sunt transmise pe telefonul aflat în maşină. Partea cea mai interesantă este că sistemul nu necesită niciun fel de cabluri, ci doar o conexiune bluetooth pentru conectarea la telefon, întrucât bateria camerelor se încarcă prin intermediul unor panouri solare ataşate.

"Maşinile au o durată de viaţă mai mare ca niciodată şi sunt lăsate rapid în urmă de ritmul dezvoltării tehnologiei. Opţiuni istorice precum airbag-urile au avut nevoie de 30-40 de ani pentru o adopţie generalizată. Viitorul nu va fi diferit decât dacă regândim lucrurile", explică Bryson Gardner, cofondator şi CEO-ul al companiei Pearl, cea care a lansat pe piaţa sistemul RearVision.

Pentru a utiliza RearVision trebuie să foloseşti cel puţin iPhone 5 cu iOS 9 sau un dispozitiv Android cu sistem de operare Lollipop 5.0 şi bluetooth 4.0. Principalul obstacol va fi însă reprezentat de preţ: în Statele Unite, dispozitivul se comercializează pentru 500 de dolari, echivalentul a circa 2.000 lei.

Via Carscoops

Comentarii (7)

  • "cameră video marşarier propulsată de panouri solare"

    Dar unde e propulsata draga Daniel? Oboseste si trebuie sa iasa la o plimbare, sau cum?
    Ma gandeam ca alimentata ar fi fost mai logic. Poate...
    20 0
  • Stupidus
    Touche
    7 0
  • Mda.... In traducere Apple : Trebuie sa dai '' o mie euro'' pe telefonul nostru stupid '' aifon'' si plus camera care costa si ea cat un Ipod Pro atat de ''ieftin'' si ''bugetar'' precum ''aifon'' 5C care se dorea un telefon foarte ''accesibil'' , dar care in RO nu costa mai putin de 400 euro nou. Culmea arogantei Apple. Probabil daca vor crea si o divizie auto vor avea preturi de Bugatti , cu toata ca nu au istorie in acest domeniu, la fel cum nici in telefonie nu au. Cand exista Nokia 9110 in 95'' ei habar nu aveau cu ce se mananca domniul asta. S-au lansat si ei pe piata abea in 2007 cand a ajuns ''la moda'' tendinta cu ''taci scrin'' in intreaga lume.
    11 2
  • 2110*
    0 1
  • :)) cu bani aia iti pui navigatie si camera marsarier.... la noi s-a inventat de mult apa calda in america inca se spala la lighean
    2 1
  • de parca nu se gasesc peste tot piete aftermarket cu tot felul de accesorii
    singura diferenta la astea e ca se vand la pret cvadruplu, de parca au uitat ca produsul este destinat celor care nu isi schimba masina odata la 5 ani si astfel raman in urma cu progresul tehnologiei, ghici de ce, oare nu din cauza banilor?
    Daca te angajezi la apple ramai distrus pe veci de politica lor de preturi
    0 0
  • Eu poti sa fac pariu ca exista o categorie de soferi carora nicio tehnologie nu le poate veni in ajutor.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru