Pasajul Oltenița, peste centura București, a fost deschis circulației

de Alexandru Monenciu
Luni, 29.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
A fost deschisă circulația rutieră pe pasajul Oltenița, astfel că legătura dintre București și Popești Leordeni, nu va mai interesecta la nivel Centura Capitalei, anunță șeful CNAIR, Cristian Pistol.

Până acum, Centura Capitalei era traversată de două pasaje: la Mogoșoaia, deschis în septembrie 2021, și la Domnești. Acesta din urmă a fost inaugurat în noiembrie 2022 și este vorba despre un sens giratoriu suspendat.

Acum, celor două li se alătură și pasajul Oltenița. Circulația rutieră a fost deschisă, astfel că "[...] Legătura dintre București și Popești Leordeni nu va mai interesecta la nivel Centura Capitalei, iar traseul va fi astfel mai sigur și mai confortabil pentru cei care tranzitează zona, " anunță șeful CNAIR, Cristian Pistol.

Pasajul Oltenița, cu o lungime de 3.69 kilometri, este cel mai mare din seria de 3 pasaje construite în sudul Bucureștiului și are o formă ovoidală. Celelalte două au o formă rotundă.

Noua construcție asigură legături pe Centura de Sud a Capitalei, între A2 și A1, dar și între Șoseaua Olteniței și DN4.

"În scurt timp urmează să fie deschis și Pasajul Berceni," mai anunță șeful CNAIR.

via HotNews

Comentarii (2)

  • Catalin
    Care legătură București cu Popesti? Unde în peisaj se afla Bucureștiul ?
    1 0
  • Și dincolo de centura tot popesti e… acel mare depozit al acelui mare lanț de magazine e tot in popesti, practic acel pasaj taie popestiul in doua…dacă vrei sa mergi din piata sudului la acel depozit pe unde o iei? ai pus problema total greșit așa cum a fost proiectat și construit din sărăcie acel pasaj… practic nu ai cum sa te asiguri in acel rond dacă mergi cu un turism… îmi e greu sa cred ca acel loc nu va fi un loc al unor mari tragedii
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru