Pe primul loc: în aprilie, Dacia Sandero a fost cea mai vândută maşină către persoanele fizice în Franţa

de Daniel Popescu
Joi, 05.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia Sandero a fost cea mai bine vândută maşină către persoanele fizice din Franţa în luna aprilie, după ce a reuşit să devanseze Renault Clio şi Peugeot 208.

În mod tradiţional, Peugeot şi Renault îşi împart victoriile lunare în topul celor mai bine vândute maşini pentru persoanele fizice din Franţa, însă luna aprilie a adus un lider surprinzător.

Dacia Sandero a fost cel mai bine vândut model din Hexagon după ce a fost comandat de 5.288 de persoane, ceea ce a propulsat maşina constructorului român la o cotă de piaţă de 5.9%. În acest context, Peugeot 208 a fost nevoit să se mulţumească cu locul doi (4.095 de unităţi), în timp ce Renault Clio a atras doar 3.594 de clienţi noi, fiind depăşit chiar şi de "fratele" Renault Captur (4.041 de unităţi).

Peugeot 208 rămâne lider în clasamentul stabilit pentru primele patru luni ale anului, însă performanţele peste aşteptări realizate în luna aprilie au propulsat Dacia Sandero pe locul doi în acest clasament.

Urmareste Automarket
În mod tradiţional, Peugeot 208 şi Renault Clio reuşesc lunar să aibă o cotă de piaţă de peste 5% în rândul persoanelor fizice, în timp ce Dacia Sandero se opreşte frecvent la borna de 3%, cu excepţia notabilă a lunii aprilie.
De altfel, este de remarcat faptul că sporul de vânzări obţinut de Sandero în primele patru luni ale anului coincide cu declinul înregistrat de Clio.

Lucrurile stau însă diferit în privinţa achiziţiilor de către companii, care prefera în continuare modelul Renault Clio.

Via Autoactu

Comentarii (4)

  • Nici nu-i de mirare! Francezii au cumparat tot timpul maini simple si fiabile! Sa nu uitam cat de indragite au fost in Franta Renault 4 si Citroen 2 CV. Si,pana la urma, noile masini din gama Dacia, chiar nu arata rau!
    35 0
  • hazard
    era si mai interesant daca ne spuneati si distributia tipurilor de motoare pe care clientii le-au ales.
    7 0
  • Sandero arata chiar bine, dar Sandero Stepway arata si mai bine. Sunt convins ca multe dintre modele vandute au fost Stepway, cu motorizare Diesel.
    Doar romanii prefera sa cumpere rablele nemtilor, rable care au mii de km parcursi.
    14 0
  • @hazard

    Asa este. Ar fi fost interesant.... Nu stiu de ce, insa cred ca "zeronouale" s-a vandut binisor. Cred ca daca Dacia ar introduce pe Logan motorizare de 1.2 turbo, chiar si cu o putere redusa cu cativa cai (dupa modelul 1.6 16v) ar fi un real succes.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru