Pentru un trafic mai sigur: maşina autonomă Google ştie să interpreteze semnalele bicicliştilor

de Daniel Popescu
Miercuri, 06.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Google a dezvăluit că maşinile autonome pe care le testează în prezent sunt capabile să înţeleagă semnalele bicicliştilor şi să anticipeze mişcările acestora.

Maşinile cu funcţii autonome generează numeroase controverse după accidentul fatal în care a fost implicat un Tesla Model S în timp ce funcţia Autopilot era activată, însă celelalte companii implicate în industrie dau semne că tehnologia se dezvoltă în direcţia cea bună.

Ultimul raport în acest sens vine de la Google, care a detaliat modul în care maşinile sale autonome detectează şi interpretează semnalele date de biciclişti.

Astfel, maşina Google are un set de operaţii dedicate bicicliştilor, prin care poate interpreta un semnal făcut cu mâna care indică o virare la stânga sau la dreapta în următoarea intersecţie. Interesant este că sistemul Google poate memora indicaţiile biciclistului chiar dacă acestea sunt făcute cu 500 de metri înainte de intrarea în intersecţie.

Urmareste Automarket
În plus, software-ul folosit de Google poate gestiona şi situaţii complexe, în care un biciclist virează în faţa maşinii în timp ce altul abordează un viraj în sens opus.

Pe de altă parte, sistemul Google ia în calcul şi situaţiile în care biciclistul nu are loc să treacă din cauza unei maşini parcate pe carosabil cu portiera deschisă.

Într-o astfel de situaţie, maşina Google va încerca să vireze uşor pentru a-i face loc biciclistului.

Pe parcursul lunii iunie, maşinile autonome Google au înregistrat doar două incidente. În ambele cazuri, maşina Google a fost lovită de un alt participant la trafic dintr-o eroare umană, fără nicio legătură cu sistemul autonom al companiei de tehnologie.

Via CNET

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru