Peterhansel a câştigat pentru a 11-a oară Raliul Dakar! Locul 29 pentru Renault Duster

de Daniel Popescu
Duminica, 20.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stephane Peterhansel a obţinut a 11-a victorie în Raliul Dakar şi a cincea la clasa auto, după ce a dominat autoritar competiţia. Singurul exemplar Renault Duster rămas în cursă a terminat pe 29.

Este un moment special, am multe emoţii şi a fost o adevărată plăcere pe parcursul celor 15 zile de competiţie.

Stephane Peterhansel
Castigator Raliul Dakar
Stephane Peterhansel a avut de îndeplinit o simplă formalitate în ultima probă specială pentru a-şi adjudeca a 11-a victorie din carieră în Raliul Dakar.

Aflat la volanul unui X-Raid Mini, francezul în vârstă de 48 de ani a terminat ultima probă pe locul 10 şi şi-a trecut în palmares a cincea victorie la clasa auto, care se adăugă la cele şase victorii obţinute anterior la clasa moto.

În final, avansul său din clasamentul general a fost de peste 42 de minute în faţa lui Giniel de Villiers (Imperial Toyota), însă performanţa a fost posibilă şi după abandonurile suferite pe parcurs de cei doi piloţi ai echipei Red Bull Buggy, Carlos Sainz şi Nasser Al-Attiyah.

Echipa X-Raid şi-a adjudecat patru dintre primele cinci poziţii ale clasamentului final, Leonid Novitskiy terminând pe locul trei în faţa lui Nani Roma, câştigătorul ultimei probe speciale, şi a lui Orlando Terranova.

RENAULT DUSTER TERMINA PE 29

Renault Duster a terminat Raliul Dakar pe locul 29 prin Jose Francisco Garcia, care a concurat în jurul acestei poziţii pe aproape întreaga perioadă a competiţiei la volanul maşinii puse la dispoziţie de Renault Argentina.

Coechipierul său Emiliano Spataro a fost exclus din competiţie cu numai două zile înainte de final din cauza schimbării neregulamentare a motorului, într-un moment în care ocupa poziţia a 24-a în clasamentul general.

Renault Duster a incheiat onorabil Raliul Dakar

CYRIL DESPRES, A CINCEA VICTORIE LA CLASA MOTO

Am un motiv bun să fiu foarte fericit.

În ziua în care va deveni uşor de câştigat, Raliul Dakar nu va mai fi interesant.

Cyril Despres
Castigator Raliul Dakar
Franţa şi-a adjudecat şi titlul la clasa moto prin Cyril Despres, care a fost şi mai precaut în ultima probă specială şi a terminat doar pe locul 14. Pilotul KTM a încheiat însă Raliul Dakar pe prima poziţie a clasamentului general cu un avans de peste 10 minute în faţa lui Ruben Faria.

Este a cincea victorie obţinută de Despres în Raliul Dakar, însă performanţa a venit şi pe fondul absenţei din competiţie a marelui său rival, Marc Coma, indisponibil din cauza unei accidentari.

Cyril Despres, pentru a cincea oara castigator in Raliul Dakar

Dacă Peterhansel şi Despress au împreună 16 titluri la Dakar, pentru rusul Eduard Nikolaev de la clasa camioane bucuria a fost cu atât mai mare cu cât a obţinut prima victorie din carieră în această competiţie. Pilotul Kamaz a încheiat competiţia cu un avans impresionant de peste 37 de minute în faţa conaţionalilor şi coechipierilor săi Ayrat Mardeev şi Andrey Karginov.

RALIUL DAKAR 2013 - CLASAMENT ZIUA 14

 1.  Nani Roma             X-raid Mini       1h44m10s
 2.  Orlando Terranova     X-raid BMW           + 13s
 3.  Lucio Alvarez         Overdrive Toyota     + 31s
 4.  Giniel de Villiers    Imperial Toyota    + 1m27s
 5. 
Guerlain Chicherit SMG Buggy + 2m05s 6. Robby Gordon Gordon Hummer + 2m17s 7. Leonid Novitskiy X-raid Mini + 2m34s 8. Carlos Sousa Great Wall + 3m19s 9. Geoff Olholm Overdrive Toyota + 3m22s 10. Stephane Peterhansel X-raid Mini + 3m43s

RALIUL DAKAR 2013 - CLASAMENT FINAL

 1.  Stephane Peterhansel  X-raid Mini        38h32m39s
 2.  Giniel de Villiers    Imperial Toyota     + 42m22s
 3.  Leonid Novitskiy      X-raid Mini       + 1h28m22s
 4.  Nani Roma             X-raid Mini       + 1h36m43s
 5.  Orlando Terranova     X-raid BMW        + 1h49m10s
 6.  Carlos Sousa          Great Wall        + 2h38m16s
 7.  Ronan Chabot          SMG Buggy         + 3h18m05s
 8.  Guerlain Chicherit    SMG Buggy         + 3h27m44s
 9.  Pascal Thomasse       MD Buggy          + 4h35m32s
10.  Boris Garafulic       X-raid Mini       + 4h45m48s

RALIUL DAKAR 2013 - REZUMAT ZIUA 14

Comentarii (7)

  • Felicitari castigatorilor! L-ati uitat pe Patronelli. L-ati botezat pe Coma. Ati adunat 11 cu 5 si v-a dat 15. Kamaz-ul l-ati facut Kazam. Treziti-va!
    13 0
  • Ar trebui sa ne prezentati pe larg, in zilele ce vor urma, castigatorii, echipele, sponsorii, sumele vehiculate ca sa avem informatii de detaliu. Cifre seci pot sa le iau de oriunde.
    9 0
  • Toyota a "stricat" podiumul celor de la Mini:).
    5 1
  • Marian
    Opa !!!! Pe cine avem pe locul 6? Niste chinezarii de care se facea misto cand au inceput sa se vanda prin Romania? Se pare ca s-au descurcat onorabil.
    4 2
  • @Marian
    Foarte buna remarca! In general nimeni nu citeste mai jos de ultimele 3 locuri! Cand ma gandesc cate mistouri s-au facut numaia pe site-ul asta legat de produsele chinezesti chiar ca imi vine sa zic ca la agricultura ... masini se pricepe toata lumea... Compania asta isi va deschide fabrica la sud de dunare si prevad ca in cativa ani va sta ca un ghimpe in coasta produselor europene low cost.
    3 1
  • Splendid...insa foarte buna remarca celor doi.
    1 1
  • Buna dimineata copi!! Eu de anul trecut i-am remarcat pe chinezii de la GWM, cand au terminat tot in primii 9 la Dakar, insa atunci nu i-a ,,vazut ,, nimeni.La ei este si o straregie de marketing pt a iesi in lume cu sigla. Produsul este in fond un amestec : platforma de Toyota 4 Runner, motoarele pe benzina si caroseria sunt de la Mitsubishi Pajero Sport samd, insa toate cu licenta ,nu ca in alte cazuri la ei -vezi GW Peri adica Fiat Panda. Au cumparet tehnologie(Volvo) fac si fabrici in Europa-la sud de Dunare ,cu ,,d,, mare Misha, ca-i substantiv propriu, si apoi sa vezi ce o sa le dea peste bot mogululor care s-au invatat la bani , ca din 2004 nu mai fac masini ci automobile.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru