Peugeot confirmă noul 308 GTI: 270 CP, prezentare la sfârşitul lunii iunie

de Mircea Meșter
Marti, 02.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fratele mai mare al lui Peugeot 208 GTI va fi prezentat de marca franceză în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood, care-şi va deschide porţile în perioada 25-28 iunie 2015.

Peugeot a confirmat oficial versiunea GTI a lui 308, model care urmează să fie prezentat în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood, eveniment care are loc între 25 şi 28 iunie în Marea Britanie. Alegerea locului de lansare nu este deloc întâmplătoare, piaţa din Albion fiind una care a adoptat foarte bine segmentul hot hatch, în care regăsim compacte cu puteri de peste 200-250 de cai putere.

Deşi nu există încă informaţii sau imagini cu noul Peugeot 308 GTI, se ştie că viitorul rival al unor modele precum Golf GTI, Focus ST sau Civic Type R va beneficia de acelaşi motor pe care îl regăsim sub capota lui RCZ R, versiunea de performanţă a coupe-ului sportiv dezvoltat de marca franceză. Este vorba de un 1.6 Turbo cu patru cilindri care dezvoltă 270 CP. Noul 308 GTI va deveni astfel cel mai puternic motor din gama modelului 308, depăşind cu 65 de cai putere versiunea 308 GT, care a văzut lumina zilei în toamna anului trecut, la Salonul Auto de la Paris.

Odată lansat pe piaţă, noul 308 GTI va deveni al doilea model din gama Peugeot care va afişa această denumire.

Celălalt este 208 GTI, model care beneficiază de o versiune de 200 de cai putere a aceluiaşi motor 1.6 Turbo de provenienţă BMW.

Sursa de inspiraţie: 308 R Concept

Esential 270 de cai putere va dezvolta noul Peugeot 308 GTI.
Foarte probabil, sursa de inspiraţie a designerilor francezi va fi conceptul 308 R (foto), pe care marca din Sochaux l-a prezentat în premieră mondială în toamna anului 2013. Acesta dezvolta 270 CP, afişa câteva soluţii estetice şi aerodinamice unice şi beneficia de aportul spectaculos al unei nuanţe exterioare bicolore care cel mai probabil va dispărea în versiunea de serie.

Vă reamintim faptul că Peugeot a prezentat în luna aprilie 2015, la Salonul Auto de la Shanghai, o versiune ultrasportivă a lui 308. Dezvoltat deocamdată sub formă de concept, 308 R Hybrid beneficiază de aportul a trei motoare care dezvoltă în total 500 CP. Unul dintre acestea este clasicul 1.6 Turbo, iar celelalte două sunt unităţi electrice care reuşesc, fiecare, 115 CP.

Cuplul motor maxim al acestui ansamblu este de 730 Nm.

via Autocar

Comentarii (4)

  • hazard
    o poza din cocpit nu aveti? Vreau sa vad daca volanul este intre pedale...
    9 12
  • motorul nu este de provenienta BMW! vai de capul nostru..a fost un schimb de tehnologie diesel-benzina intre BMW si PSA dar atat.
    6 3
  • TC1900
    so what,,,

    asa ca fapt divers in romania nu vor aduce niciodata acest model, ca nu il cumpara nimeni, cum nu aduc nici pe fratele mai slab 308 gt
    5 1
  • poate se compara cumegan si abia apoi cu ce-ati scris voi
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru