Peugeot pregateste un diesel-hibrid pentru Le Mans

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 20.03.2008
Peugeot anunta ca pregateste un concept diesel-hibrid capabil sa concureze in cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Celebra cursa de 24 de ore de la Le Mans a constituit intotdeauna o provocare importanta pentru toti constructorii cu renume. Dupa ce Audi a reusit aici sa castige primul titlul cu un model diesel, a venit randul celor de la Peugeot sa joace rolul unui deschizator de drumuri in cadrul cursei de anduranta.

Jean Phillipe Collin, presedintele constructorului francez, a declarat ca un prototip diesel-hibrid va incepe testele la jumatatea acestui an, folosindu-se de sasiul actualului 908. Collin a afirmat ca prototipul va fi prezent la cursa de la Le Mans din iunie, insa nu pentru a concura ci pentru a face cateva teste demonstrative.

Prima cursa la care ar putea concura noul model diesel-hibrid pregatit de Peugeot ar putea fi insa cea din noiembrie, de 1000 de km, de la Shanghai.

Initiativa celor de la Peugeot nu este unica, Toyota anuntand cu ceva timp in urma ca va aduce la cursa de la Le Mans din aceasta vara un diesel-hibrid.

via | MotorAuthority

Comentarii (1)

  • bv Peugeot! printre cele mai bune motoare diesel...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru