Peugeot Sport aniversează 40 de ani de modele emblematice și numeroase victorii în motorsport

de Alexandru Monenciu
Marti, 12.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot Sport, inițial Peugeot Talbot Sport, celebrează 40 de ani de la înființare. În tot acest timp, marca franceză a avut numeroase victorii în motorsport și a dat lumii o serie de modele emblematice.

"Motorsportul este pentru industria auto un laborator tehnologic excepțional pentru accelerarea cercetării și a progresului," susține Linda Jackson, actualul Director General al mărcii Peugeot.

Dar de aceeași părere a fost în 1981 și Jean Todt, cel care a pus bazele brand-ului Peugeot Talbot Sport. Devenit ulterior Peugeot Sport, marca a dat lumii o serie de modele emblematice, inclusiv Peugeot 205 T16, 405 T16, 206 WRC, 306 Maxi, 905, 908, 208 T16 Pikes Peak, 2008 DKR, 3008 DKR, 208 WRX și, cel mai recent, prototipul Peugeot 9X8.

Acum, la patru decenii de la nașterea Peugeot Sport, constructorul francez de automobile trece în reviste toate victoriile obținute în motorsport. Și nu sunt deloc puține.

Acestea includ 5 titluri la constructori în Campionatul Mondial de Raliuri, 4 titluri la piloți în aceeași întrecere, 3 titluri la piloți și constructori în Intercontinental Rally Challenge, 3 victorii în cadrul Cursei de 24 de ore de la Le Mans, 3 victorii pe celebra urcare de la Pikes Peak, 7 victorii la Raliul Dakar și 1 titlu la Campionatul Mondial de Rallycross.

În prezent, piesa de rezistență a mărcii franceze este prototipul Peugeot 9X8 ce participă la Campionatul FIA WEC și Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

"Electrificarea se află în centrul programului Hypercar aplicat de Peugeot Sport," susțin reprezentanții companiei.

via Peugeot

Comentarii (2)

  • inexorabil
    Bun, am înţeles, victorii de neuitat. Dar parcă prea sună a…trecut. Ce face ACUM faimoasa familie occidentală a motorsportului? Cumva priveşte contemplativ cum WRC-ul s-a transformat în afacerea ochilor oblici?
    5 2
  • Seriff
    Peugeot nu mai scoate masini cu tenta sportiva de ceva timp, aveau candva 205 Gti, 206 Gti, masini interesante, acum parca e Edikkk CEO acolo.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru