Peugeot va lansa 5 versiuni electrice noi ale actualelor modele până în 2025

de Tiberiu Safta
Luni, 09.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot are în plan să lanseze nu mai puțin de 5 modele cu zero emisii noi până la jumătatea deceniului. Noile modele vor fi, de fapt, versiuni electrice din gama actuală a constructorului francez.

Constructorul francez se pregătește să-și transforme actuala gamă de modele într-una complet electrificată. Pentru asta, Peugeot a anunțat că intenționează să lanseze nu mai puțin de 5 modele electrice noi până în 2025.

Aceste modele cu zero emisii vor fi, în esență, versiuni electrice ale modelelor din actuala gamă. Cu această ocazie, Peugeot a confirmat că noul SUV-coupe 408 va primi și aceasta o versiune complet electrică. Potrivit publicației britanice Autocar, inclusiv modelele 3008 și 5008 ar urma să primească versiuni cu zero emisii. De asemenea, modele electrice existente, precum e-208, e-2008 și e-Rifter ar urma să primească actualizări importante.

În prezent, modelele amintite mai sus, precum și compactul 308 sunt disponibile și în versiuni electrice. Singurul model din actuala gamă care nu va primi o astfel de versiune este 508, modelul de clasă medie al leului francez. Cel mai probabil, o eventuală versiune electrică pentru 508 își va face apariția odată cu lansarea viitoarei generații a acestui model.

Recent, Peugeot a prezentat conceptul Inception în cadrul evenimentului CES din Las Vegas.

Acest concept anunță startul epocii electrice pentru marca franceză, cât și un limbaj de design nou, care va fi revăzut la modelele noi lansate după 2025.

Acele viitoare mașini vor fi bazate pe noua arhitectură STLA, ce se va regăsi la mai multe mărci din cadrul Grupului Stellantis. Primul astfel de model va fi dezvăluit la jumătatea deceniului, pentru ca apoi acesta să fie lansat pe piață în 2026.

Între timp, noile versiuni electrice ale actualelor modele lansate până la jumătatea deceniului vor păstra platformele modulare CMP și EMP2.

via Autocar

Comentarii (1)

  • Este o frază care creează confuzie (Constructorul francez se pregătește să-și transforme actuala gamă de modele într-una complet electrificată) ca și cum ar renunța la motorizările termice. Dar ele vor exista în paralel . Că dacă ar fi altfel ar dispărea de pe firmament.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru