Peugeot vrea să lupte pentru victorie în Raliul Dakar 2016

de Daniel Popescu
Marti, 28.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot a început un amplu program de teste pentru Raliul Dakar 2016, în care îşi propune să lupte pentru victorie.

Revenirea celor de la Peugeot în Raliul Dakar la ediţia din acest an nu a decurs conform aşteptărilor. Cea mai bună performanţă a fost obţinută de legenda Stephane Peterhansel, care după 11 titluri la Dakar a fost nevoit să se mulţumească doar cu locul 11 în clasamentul general.

Proaspăt convertit de la clasa moto, Cyril Despres a ocupat doar locul 34 la general, în timp ce Carlos Sainz a abandonat în a cincea probă specială din cauza unui accident.

Constructorul francez are însă ambiţii mari pentru ediţia de anul viitor, când îşi propune să lupte pentru victorie, potrivit declaraţiilor făcute de Bruno Famin, directorul Peugeot Sport.

Urmareste Automarket
"Programul nostru de testare şi de dezvoltare este unul destul de ambiţios şi avem aşteptări mari de la acest program pentru a concura pentru victorie, fiind conştienţi de ceea ce se aşteaptă de la noi.
Am reuşit deja să îmbunătăţim performanţa motorului, precum şi greutatea. Vom încerca, de asemenea, să îmbunătăţim suspensiile pentru a creşte viteza cu care putem trece peste obstacole"
, a declarat el.

Programul de teste prevede inclusiv participarea la evenimentul China Grand Rally, care va avea loc în perioada 29 august - 12 septembrie. Francezii vor lua startul cu două exemplare Peugeot 2008 DKR. Primul dintre ele va fi pilotat de Stephane Peterhansel şi Jean-Paul Cottret, în timp ce la volanul celei de-a doua vor urca Cyril Despres şi David Castera.

Via Peugeot

Comentarii (1)

  • mishazaitev
    Este interesant de stiut daca masina de concurs va fi 4x4, ori va ramane 4x2.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru